Sari direct la conținut

Tarta cu iaurt si fructe, un desert simplu si delicios

HotNews.ro
Tarta cu fructe, Foto: operationcooking.com
Tarta cu fructe, Foto: operationcooking.com

Am descoperit recent ca pentru a face deserturi mai usoare exista o reteta care functioneaza mereu: fructe cu iaurt grecesc. Fie ca este vorba despre o simpla salata sau un dulce care necesita coacere, aceasta combinatie incepe sa fie una dintre preferatele multora. Iar pentru a incepe saptamana cu ceva dulce si pufos puteti incerca urmatoarea combinatie: piersici si afine. Mai mult decat simplu, super delicios si slab in calorii!

Pentru a face aceasta tarta veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 180 gr faina alba
  • 5 gr praf de copt
  • 2.5 gr bicarbonate de sodiu
  • 180 gr iaurt grecesc (bogat in grasimi)
  • 50 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vaniliat
  • 2 oua
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • 2-3 piersici
  • 100 gr afine

Vom incepe prin a incalzi cuptorul la 180 C si a alege tava potrivita. Pentru a face o tarta pufoasa, folositi o tava de 8 inch. Daca doriti o tarta mai putin aerata optati pentru o tava de 9 inch. Tapetati fundul tavii si peretii cu hartie de copt si ungeti cu putin ulei.

Intr-un bol mare bateti zaharul cu untul si ouale pana cand obtineti o crema deschisa la culoare. Adaugati iaurtul si esenta de vanilie.

Intr-un alt bol, cerneti faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si adaugati peste crema de iaurt, lingura cu lingura, pana cand faina este complet incorporata. Cu mixerul la viteza mare bateti “aluatul” pana cand devine aerat, 3-4 minute. Turnati in forma de tarta si acoperiti cu piersici taiate felii si afine.

Coaceti la 180 C pentru 1 ora sau pana cand treceti de testul cu scobitoarea. Lasati tarta in tava pentru 15 minute si serviti-o dupa ce s-a racit complet.

Pentru mai multe retete de deserturi scazute in calorii vizitati operationcooking.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro