Sari direct la conținut

Tesla Motors a afișat pierderi record, dar Musk spune că trecerea pe profit este aproape

HotNews.ro
Tesla Autopilot, Foto: Tesla Motors
Tesla Autopilot, Foto: Tesla Motors

​Tesla Motors a afișat pierderi trimestriale record de 717 milioane dolari, dar investitorii s-au declarat mai mulțumiți după ce Musk i-a asigurat că profitul poate apărea chiar anul acesta, iar cifra de afaceri a crescut la 4 miliarde dolari. Cei de la Tesla promit ca vor produce 6.000 de mașini Model 3 pe săptămână la final de august și că în 2019 se va ajunge la 10.000/săptămâna.

Pierderile au fost de 717 milioane dolari, mai mult decât dublu față de cele 335 milioane dolari din Q2 2017, Cifra de afaceri a crescut cu 43%, până la 4 miliarde dolari, iar compania are lichidități de 2,2 miliarde dolari.

”Suntem pe cale să rămânem fără bani?. Răspunsul este NU”, a spus Musk, încercând să-i asigure pe investitori că lucrurile merg spre bine. În ședința bursieră de tranzacționare acțiunile companiei au crescut cu 9%.

El a promis din nou că profitabilitatea este aproape. ”Scopul nostru este să fim profitabili și să avem cashflow pozitiv în fiecare trimestru de acum înainte”,a spus Musk care a fost mult mai calm, după ce în ultimele săptămâni a fost în centrul unor scandaluri și a arătat în mai multe rânduri că este furios.

Compania a produs 55.000 de mașini în trimestrul trecut, dintre care 28.000 au fost Model 3. Ținta de 5.000 pe săptămână – atinsă la început de iulie – a fost văzută ca o dovadă că Tesla poate produce în volume rezonabil de mari și că poate să ajungă să onoreze comenzile, mai ales că timpii de așteptare sunt mari.

Model 3 este mașina de care depinde viitorul Tesla, iar compania s-a concentrat pe producerea versiunii de top care costă 64.000 de dolari.

Sursa: Wired

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro