Sari direct la conținut

Toate achizițiile publice online au fost amânate. Sistemul IT poate fi accesat din nou, după 2 zile cu probleme tehnice

HotNews.ro
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii si Dragos Vlad, presedinte ADR, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii si Dragos Vlad, presedinte ADR, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sistemul Electronic de Achiziții Publice, gestionat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), nu poate fi accesat de luni de la prânz, din cauza unor probleme tehnice, motiv pentru care toate procedurile online au fost amânate, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul de achiziții publice.

UPDATE (miercuri, 13:09) ADR și-a cerut scuze miercuri pentru că platforma e-licitație (SEAP) a fost inaccesibilă timp de 2 zile, precizând că a executat lucrări de mentenanță pentru a proteja datele tuturor entităților.

  • „Ne cerem scuze tuturor celor care au fost afectați de întreruperea funcționării sistemului și îi asigurăm că toate termenele licitațiilor scadente pe parcursul acestei perioade au fost prelungite administrativ cu o perioadă similară termenului de mentenanță a sistemului, astfel încât să fie respectat principiul tratamentului egal și să fie asigurat accesul nerestricționat la procedurile de achiziție publică;
  • Platforma e-licitatie.ro (SEAP) este operată de ADR și, în această perioadă, au fost executate lucrări de mentenanță de către personalul instituției, din rațiuni de securitate a sistemului și pentru a proteja datele tuturor entităților”, se arată în comunicatul ADR.

UPDATE (00:19) Sistemul Electronic de Achiziții Publice poate fi din nou accesat.

Probleme tehnice in SEAP
Probleme tehnice in SEAP
  • „Având în vedere faptul că inconsistențele tehnice ale sistemului persistă, vă informăm că, pentru respectarea principiului tratamentului egal şi asigurarea nerestricționată a accesului la procedurile de achiziție publică, se amână toate procedurile online care au avut data limită de depunere ieri 26.08.2024 ora 15:00 şi cele de azi 27.08.2024 ora 15:00, precum şi fazele finale de licitație electronică cu depunere ieri 26.08.2024 ora 16:00 și astăzi 27.08.2024 ora 16:00, pentru mâine, 28.08.2024, la aceleaşi ore de închidere.
  • Referitor la răspunsurile la solicitările de clarificare care au dată limită de răspus 26.08.2024 şi 27.08.2024, recomandam transmiterea acestor răspunsuri prin alte mijloace (email, fax etc.), conform prevederilor art. 63 din HG 395/2016 respectiv ale art. 70 din HG 394/2016”, se arată în mesajul din SEAP.

HotNews.ro a solicitat explicații privind aceste probleme tehnice și timpul când vor fi remediate și vom reveni cu răspunsuri imediat ce le vom primi.

INTERVIURILE HotNews.ro