Sari direct la conținut

Top trei palate de pe Bulevardul Schitu Măgureanu. Cele mai frumoase tururi ghidate prin București în luna martie

B365.ro
Clădiri din Capitală - Imagini cu Bucureștiul de sus, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Clădiri din Capitală - Imagini cu Bucureștiul de sus, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Se anunță vreme frumoasă în București în luna martie, un timp perfect potrivit să descoperim povestea unor clădiri excepționale din vechiul București.

Pe Schitu Măgureanu, de exemplu, există Palatul „Societății Studenților la Medicină”, o clădire extraordinară, impunătoare, care acum nu mai pare să aibă nicio funcțiune și este abandonată.

E o clădire care s-a realizat cu eforturi uriașe. Studenții nu au reușit să strângă milioanele necesare, dar pentru ei a garantat Ministerul Instrucțiunii. Clădirea a avut un cost total de 17 milioane lei, din care 10 milioane au fost strânși de Societatea studenților, 2 milioane au fost dați de Banca Națională, iar alte 2 milioane de către Soc. Întreprinderilor Tehnice (ing. Tiberiu Eremie).

Mediciniștii au mai avut și o finanțare de 3 milioane lei, împrumutați de la ziarul „Universul”, în 1927, cu o dobândă de 8%. Reprezentanții ziarului au strâns fondurile prin subscripție publică de la cititori, într-o campanie pentru căminele studențești.

Și este doar un crâmpei al uneia dintre multele povești extraordinare pe care le au clădirile din Centrul Vechi incluse în tururile ghidate din acest nou sezon.

Descoperă, pe B365.ro, care e programul tururilor ghidate și cum te poți înscrie la tururile ghidate care îți arată chipul neștiut sau uitat al Bucureștiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro