Sari direct la conținut

Tot ce trebuie să știi despre împrumutul de tip amanet auto

Smile Media
Tot ce trebuie să știi despre împrumutul de tip amanet auto , Foto: Kapital Credit
Tot ce trebuie să știi despre împrumutul de tip amanet auto , Foto: Kapital Credit

Un împrumut de tip amanet auto reprezintă un serviciu financiar adresat atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice. Este un tip de împrumut susținut de o garanție, în cazul de față este vorba de o mașină, de un SUV sau un camion. Împrumutul de tip amanet auto este acordat în urma unui contract încheiat pe o perioadă de minim 30 de zile.

De ce să îți amanetezi mașina?

Amanetarea mașini este o garanție care poate facilita o cerere de împrumut. În principiu, este similar cu gajul, deoarece valoarea bunului gajat oferă o garanție suplimentară care însoțește procesul de creditare.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui credit amanet auto?

Dacă dorești să aplici pentru un împrumut de tip amanet auto, este necesar să prezinți doar câteva acte. Persoanele fizice care vor să obțină acest tip de împrumut au nevoie de:

Cartea de identitate a proprietarului autovehiculului – C.I (buletin).

Cartea de identitate a mașinii – CIV.

Talonul autoturismului.

Persoanele juridice, pe lângă actele enumerate mai sus trebuie să prezinte și:

CUI (Certificatul unic de înregistrare al societății).

Actul constitutiv al societății.

Amanetarea mașinii este o practică obișnuită, care depinde de anumite condiții:

trebuie să deții mașina amanetată.

permisul de conducere nu trebuie să fie suspendat.

valoarea vehiculului trebuie să fie stabilită de către specialiști.

Starea și vechimea mașinii determină valoarea creditului acordat, de obicei pentru o perioadă de 30 de zile cu posibilitate de prelungire și de rambursare anticipată fără costuri suplimentare.

Condițiile de acordare a unui împrumut

Pentru a obține un credit de la amanetul auto, doritorii trebuie să facă dovada identității și a titlului de proprietate și să ofere un obiect de valoare drept garanție. Obiectul – în acest caz, mașina – trebuie să aparțină solicitantului împrumutului.

Mașina va fi returnată proprietarului imediat ce se va rambursa împrumutul și comisionul aferent contractului.

Poți obține până la 75% din valoarea de piață a mașinii, în funcție de marca și de anul de fabricație al autoturismului pe care il detii. De asemenea, mașina trebuie să fie în stare bună și să poată fi vândută în cazul în care împrumutul nu este rambursat. Casele de amanet pot solicita, de asemenea, documente sau informații suplimentare, în funcție de tipul de mașină care este amanetată. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, citește pe acest site despre amanet auto.

Avantajele oferite de un credit de tip amanet auto

Persoanele care trec prin dificultăți financiare temporare, care doresc un credit imediat, fără a fi nevoite să se plimbe de la o bancă la alta, găsesc în creditul de tip amanet auto o modalitate rapidă și ușoară de a obține finanțare. Își pot amaneta mașina/mașinile și pot obține banii în doar 2-3 de ore, iar apoi își pot recupera bunurile după ce împrumutul este achitat. Întregul proces de acordare a imprumutului dureaza aproximativ 30 de minute si implică semnarea contractului și parcarea autoturismului in parcul auto. Dupa aceasta operatiune, vei primi rapid banii in contul bancar personal. Pe lângă accesibilitatea acestei operațiuni financiare pentru toți proprietarii de mașini, pot fi enumerate și alte avantaje, cum ar fi:

– Faci față unei nevoi urgente de bani fără a te îndatora prea mult și fără a risca dezechilibrarea bugetului.

-Plătești chiria sau facturile restante, evitând în același timp penalitățile.

-Beneficiezi de un contract de credit flexibil, cu condiții contractuale transparente pentru ambele părți.

-Îți menții solvabilitatea în fața bancherului în cazul în care dorești să contractezi un nou împrumut bancar convențional.

Posibilitatea de rambursare anticipată fără costuri suplimentare.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la durata perioadei de rambursare a împrumutului, care este de obicei scurtă și la rata dobânzii applicate. Este convenabil în acest caz să se ramburseze rapid pentru a plăti mai puțin pentru împrumut și pentru a recupera rapid mașina. Totusi, categoria de clienți care se prezintă în prezent la casele de amanet nu este cea a celor mai nevoiași oameni, deoarece operațiunea necesită un vehicul de valoare. Este vorba mai degrabă de o clientelă solvabilă care se confruntă cu dificultăți financiare temporare. Ușurința și rapiditatea procedurilor de amanet, sunt cele care îi avantajeaza pe acești solicitanți de împrumuturi și îi încurajează să solicite acest tip de împrumut pentru a obține bani fără să se confrunte cu birocrația.

Poate fi amanetată o mașină în orice moment?

Amanetul este o soluție de finanțare interesantă pentru obținerea rapidă a unui împrumut. Prin amanetarea mașinii, poți obține un împrumut la o rată bună. Cu toate acestea, amanetarea autoturismului înseamnă că rămâi fără un mijloc de transport pe perioada contractuală. Așadar, înainte de a-ți amaneta mașina, este important să te informezi mai bine și să compari diferitele oferte pentru a găsi soluția cea mai avantajoasă.

Când să îți amanetezi mașina?

Amanetarea mașinii pentru a obține un împrumut este o opțiune atunci când ai nevoie de bani rapid pentru o cheltuială neprevăzută. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de riscurile implicate și să te asiguri că ai înțeles contractul înainte de a-l semna. Uneori este necesar să se apeleze la un credit pentru a realiza anumite proiecte sau pentru a face față unor circumstanțe neprevăzute, dar este bine să alegi un creditor de încredere. Dacă ai nevoie de bani rapid și nu dispui de fonduri suficiente, poți să îți amanetezi mașina. În acest fel, va fi mai ușor și mai rapid să obții un împrumut. Câștigi astfel timp, suma de bani de care ai nevoie și elimini obligația de a prezența zeci de documente pentru a obține împrumutul, așa cum se întâmplă în cazul băncilor.

Având în vedere toate aceste avantaje, nu este de mirare de ce împrumutul de tip amanet auto a câștigat atât de multă popularitate în ultimii ani și este din ce în ce mai căutat de persoanele care au nevoie de bani într-o perioada scurtă de timp. Ușurința cu care se pot obține banii de care mulți dintre noi au nevoie urgent la un moment dat, fac din creditul de tip amanet auto cea mai bună soluție atunci când suntem în impas.

Articol susținut de Kapital Credit

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro