Sari direct la conținut

Toti membrii Asociatiei Jurnalistilor din Romania se retrag din Clubul Roman de Presa

HotNews.ro

Membrii Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJP) au anuntat, sambata, cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiei, ca pe 9 februarie se vor retrage din toate structurile Clubului Roman de Presa (CRP). Relatia AJP – CRP va fi decisa tot pe 9 februarie, cand este programata Adunarea generala a CRP.

„Noi desfiintam Clubul Roman de Presa, asa cum am stabilit anul trecut. CRP – asa cum a fost pana azi – a murit!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, prezent la Adunarea Generala de sambata. De altfel, Cristian Tudor Popescu a fost ales membru in Colegiul Director al AJR.

Viitorul CRP va fi decis la sedinta din 9 februarie, unde membrii AJR vor reprezenta aceasta Asociatie si nu redactiile, asa cum au facut-o pana acum.

Membrii AJR ce vor fi prezenti la Adunarea generala a CRP au decis sa se abtina de la orice decizie privind viitorul CRP rezultat in urma dezbaterilor.

„Incepand de astazi, receptam CRP ca o organizatie patronala. CRP nu mai reprezinta jurnalistii” – a spus Catalin Tolontan, redactor-sef la „Gazeta Sporturilor”, si el ales membru in Consiliul Director al AJR.

Cat priveste o viitoare pozitie AJR vs. CRP, aceasta va fi decisa in functie de ofertele pe care Asociatia le va primi din partea patronatelor. Pana pe 9 februarie, presedintele CRP va fi in continuare Cristian Tudor Popescu. In prezent, in CRP sunt 22 de jurnalisti, reprezentanti ai redactiilor.

Sambata, Asocia Jurnalistilor din Romania si-a ales presedintele. Este vorba despre seful Departamentului productiei editoriale la TVR, Cezar Iulian Ion, cel care ocupase, de altfel, functia de presedinte interimar al AJR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro