Sari direct la conținut

Tottenham, acuzată de Șahtior că profită de invazia Rusiei în Ucraina: „Ca un hoț pe drum”

HotNews.ro
Manor Solomon, Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia
Manor Solomon, Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

Șahtior Donețk ia în calcul să acționeze în instanță pe Tottenham, gruparea londoneză fiind acuzată că „a profitat” de invazia Rusiei în Ucraina pentru a-l transfera gratuit pe Manor Solomon.

>> LIVE Război în Ucraina, ziua 840: Atac rusesc cu rachete și drone asupra Kievului / Alerte de raid aerian, mai multe ore în întreaga Ucraină

Șahtior acuză pe Tottenham de „jocuri murdare”, după transferul lui Manor Solomon

FIFA a acordat tuturor jucătorilor care nu au cetățenie ucraineană dreptul de a-și suspenda contractele, iar Solomon a ajuns inițial la Fulham, sub formă de împrumut.

Aflat în continuare sub contract cu Șahtior, fotbalistul israelian a semnat apoi o înțelegere pe termen lung cu Tottenham.

Serhiy Palkin, președintele lui Șahtior, spune că nu a reușit să negocieze cu Tottenham, club care s-a comportat „inacceptabil”. Acesta acuză gruparea din Premier League de „jocuri murdare” și spune că, în circumstanțe similare, Real Madrid și Corinthians au procedat diferit.

„Am sentimente negative față de Tottenham. Nu pot să cred că un astfel de club cu o istorie uriașă se poate comporta astfel. Din punctul meu de vedere, nu este un comportament acceptabil. Au profitat de război. Poate dacă ar fi fost un club foarte mic din Europa, fără prea mulți bani, poate că aș fi putut înțelege.

Este foarte ciudat că toată lumea spune că în fotbal suntem ca o familie, când unul dintre cluburile de top primește un jucător gratuit, iar valoarea de piață a acestui jucător ajunge până la 25 de milioane de euro. Noi am investit în acest jucător și am dezvoltat acest jucător pentru a ajunge la această valoare.

Le-am spus celor de la Tottenham: ‘Nu am nevoie de bani pentru el acum. Hai să avem un fel de taxă de vânzare în viitor: 30% sau 40%. Asta ar fi suficient pentru noi’. Dar ei au spus: ‘Nu, vă vom da 10%’.

A ne da 10 procente nu este respectuos. Nu vă comportați ca o familie. Vă comportați ca un hoț pe drum. Nu este corect. Prin urmare, în acest moment vom vedea următorii pași.

Am oprit orice negociere cu Tottenham. Ne concentrăm pe un proces împotriva lui Lyon (în privința jucătorului Mateus Tete, aflat într-o situație asemănătoare – n.r.) și vom vedea rezultatul acestuia, iar după aceea vom lua o decizie cu privire la ce fel de măsuri vom lua împotriva lui Tottenham.

Real Madrid l-a luat pe Vinicius Tobias și ne-a plătit pentru doi ani. Corinthians a făcut același lucru cu Maycon. Vedeți care este diferența dintre Real Madrid și Tottenham? Cum s-a comportant conducerea lui Real Madrid și cum a făcut-o Tottenham?” – Serhiy Palkin, președintele clubului Șahtior Donețk, citat de GOAL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro