Sari direct la conținut

Turul Franței: Mark Cavendish a câștigat etapa a cincea – Record de victorii în „Marea Buclă”

HotNews.ro
Foto: Nico Vereecken / imago sportfotodienst / Profimedia
Mark Cavendish Foto: Nico Vereecken / imago sportfotodienst / Profimedia

Mark Cavendish a câștigat la sprint etapa cu numărul cinci din Turul Franței, acesta fiind cel mai rapid pe sectorul de 177.4 km dintre Saint-Jean de Maurienne și Saint-Vulbas.

Mark Cavendish a depășit recordul de victorii de etapă deținut de Eddy Merckx

Sportivul în vârstă de 39 de ani a reușit să treacă linia de final înaintea lui Jasper Philipsen.

Recordul lui Eddy Merckx se menținea încă din 1975, când belgianul a câștigat o contra-cronometru în două etape la Auch, pentru a obține 34 de victorii de etape la Tur. Cavendish – numit cavaler în onorurile de naștere a regelui luna trecută – a egalat recordul lui Merckx cu victoria de la Carcassonne în urmă cu trei ani.

Podiumul etapei a 5-a din Turul Franței a fost completat de belgianul Jasper Philipsen (Alpecin) și norvegianul Alexander Kristoff (Uno-X).

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) păstrează tricoul galben după ce a terminat în siguranță în pluton, deși slovenul a evitat la limită să cadă într-un accident la un nod rutier cu puțin sub 60 km înainte de sosire.

Pogacar se menține la 45 de secunde de Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) în clasamentul general, Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) fiind al treilea la 50 de secunde.

Noul purtător al tricoului verde a devenit Biniam Girmay.

La cățărători lider rămâne norvegianul Jonas Abrahamsen, în timp ce Remco Evenepoel a păstrat tricoul alb de lider în ierarhia tinerilor.

Turul Franței continuă joi cu etapa a 6-a, o manșă între Macon și Dijon (163.5 km). Va fi o nouă etapă pentru sprinteri, cu o singură cățărare de categoria a 4-a în primii kilometri.

INTERVIURILE HotNews.ro