Sari direct la conținut

Twitter a blocat mai multe conturi ale utilizatorilor francezi

HotNews.ro
Twitter a blocat mai multe conturi ale utilizatorilor francezi

Mai mulți utilizatori s-au plâns că le-a fost blocat contul și că li se cere să se autentifice cu numărul de telefon. Cei mai mulți spun că este vorba despre cenzură, potrivitLe Monde.

Marți dimineața, mai multor utilizatori francezi de Twitter le-a apărut mesajul: „Contul dvs. a fost blocat. Contul dvs. pare să fi prezentat un comportament neobișnuit care încalcă regulile Twitter” urmat de propunerea unei modalități de deblocare: „Verificați-va contul cu numărul de telefon”.

Utilizatorii care și-au recuperat conturile au postat imediat mesaje în care și-au exprimat uimirea și nemulțumirea vorbind despre „un val de cenzură”.

O explicație posibilă constă în modificările anunțate de Twitter pe 11 iulie, consecințele cărora s-au văzut deja în SUA prin scăderi semnificative ale numărului de urmăritori ai anumitor conturi: Donald Trump a pierdut, de exemplu, 340 000 și Șeful Twitter, Jack Dorsey, 230.000.

Twitter a avertizat că toate conturile blocate vor fi eliminate din numărul de abonați.

Compania a profitat de ocazie pentru a explica modul în care a hotărât să blocheze anumite conturi ca o formă de a lupta împotriva utilizatorilor falsi ai rețelei sociale. Twitter a spus că vor fi blocate și conturile care prezintă „schimbări bruște ale comportamentului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro