Sari direct la conținut

Uber cedeaza gigantului rus Yandex controlul operatiunilor din Rusia si alte cinci tari ex-sovietice

HotNews.ro
Uber cedeaza gigantului rus Yandex controlul operatiunilor din Rusia si alte cinci tari ex-sovietice

Uber si Yandex au anuntat o intelegere care acopera sase tari si prin care se va constitui o noua companie la care rusii vor avea 59% din actiuni, iar americanii, 37%. Uber cedeaza din nou controlul pe o piata mare, de data aceasta Rusia, la un an dupa ce grupul american a iesit din China. Intelegerea acopera Rusia, Kazakhstan, Belarus, Azerbaijan, Armenia si Georgia, incluzand serviciile Uber, Yandex Taxi si Uber Eats.

Noua companie este evaluata la 3,7 miliarde dolari si va fi condusa de seful Yandex taxi, Tigran Khudaverdyan. Yandex, supranumita Google-ul rusesc, va investi 100 milioane dolari in compania care va opera in 127 de orase din cele sase tari.

Uber a intrat in Rusia in 2014 si nu a reusit sa se impuna fiindca a avut un concurent extrem de puternic, Yandex Taxi care avea de partea sa si propria aplicatie de harti, Yandex Maps. Uber va investi 225 milioane dolari in compania nou-formata.

Uber spune ca a investit in total 170 milioane dolari in trei ani in Rusia, Azerbaijan, Belarus si Kazakhstan, fiind prezenta in 21 de orase.

Yandex a lansat in 1997 motorul de cautare si in 2011 serviciul de taxi.

Sursa: BBC

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro