Sari direct la conținut

UBS renunță la cei mai mulți clienți ruși ai Credit Suisse

HotNews.ro
Credit Suisse, Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Profimedia Images
Credit Suisse, Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Profimedia Images

Până la trei sferturi dintre clienții ruși ai Credit Suisse Svor înceta relațiile cu UBS, după preluarea CS din iunie, deoarece UBS consideră riscurile prea mari. „Nu există compromisuri când vine vorba de risc”, a spus Iqbal Khan, șeful managementului internațional al activelor la UBS, citat de presa germană și de cea elvețiană.

De la preluarea finalizată pe 12 iunie, UBS a avut o perspectivă complet diferită în privința clienților ruși decât cea pe care o avea Credit Suisse. UBS vrea să renunțe la 50 – 75% din baza de clienți CS. Afacerile cu acești clienți ar fi prea delicate pentru UBS.

Nu este încă clar care ruși sunt afectați exact, dar cel mai probabil sunt clienții „offshore” ruși, adică cei cu pașaport rusesc care locuiesc în străinătate

Cu privire la Rusia, UBS a fost mult timp foarte precaută. În 1999, președintele rus Vladimir Putin a promis o nouă eră a prosperității. Euforia s-a încheiat în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea. UBS și-a menținut atitudinea prudentă până în prezent și nu mai face afaceri noi cu clienții ruși.

Pe de altă parte, CS a profitat de această oportunitate și avea legături puternice cu Rusia. Departamentul din Rusia al băncii era o mașină de făcut profituri . Doar că preluarea de către UBS a schimbat complet optica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro