Sari direct la conținut

Ucraina susține că ofensiva rusă va fi total blocată pană în mai / Pierderi mai mari decât în Afganistan

HotNews.ro
Un avion de vanatoare rusesc doborat de ucraineni, Foto: Armata ucraineana
Un avion de vanatoare rusesc doborat de ucraineni, Foto: Armata ucraineana

Rusia a suferit mai multe pierderi în cele 26 de zile de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei decât a suferit armata sovietică în decursul unui deceniu (1979-1989) în Afganistan, arată datele împărtășite de Ministerul Apărării al Ucrainei, potrivit Reuters și Jerusalem Post.

Infograficul publicat de Ministerul Apărării arată că pierderile oficiale ale armatei sovietice în Afganistan s-au ridicat la 15.051 de soldați, în timp ce pierderile suferite în prezent de armata rusă în Ucraina se ridică la aproximativ 15.300 de militari, potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici a declarat miercuri că se așteaptă ca faza activă a invaziei ruse să se încheie până la sfârșitul lunii aprilie, deoarece avansul rusesc a stagnat deja în multe zone.

Arestovici susține că Rusia a pierdut deja 40% din forțele sale de atac și, de asemenea, a minimalizat perspectiva ca Rusia să efectueze un atac nuclear.

Acesta a mai declarat pe 22 martie că forţele ucrainene au doborât cel de-al 100-lea avion rusesc deasupra lui Mariupol, dar informațiile oficialilor ucraineni nu se pot verifica din surse independente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro