Sari direct la conținut

Un antreprenor care și-a început prima afacere la 14 ani și a devenit milionar la 27 susține că echilibrul între muncă și viața personală „e un mit”

HotNews.ro
Un antreprenor care și-a început prima afacere la 14 ani și a devenit milionar la 27 susține că echilibrul între muncă și viața personală „e un mit”
Masa luată la birou, în fața calculatorului, FOTO: Iftikhar Alam / Dreamstime.com.

Timothy Armoo, un antreprenor britanic care a devenit multimilionar după ce și-a vândut firma de marketing pentru influenceri, spune că echilibrul între viața personală și muncă este un „mit” și că persoanele care vor să aibă succes trebuie să decidă ce vor de la viață, relatează CNBC.

„Cred în a munci extrem de greu… Sunt în dezacord total cu ideea unui echilibru între muncă și viața privată”, a declarat Armoo, unul dintre cei trei cofondatori și fostul CEO al companiei Fanbytes.

„Cred că oricine a realizat ceva semnificativ nu a făcut asta prin a fi echilibrat. Este doar un mit”, a subliniat antreprenorul britanic într-un interviu acordat emisiunii „Make It” difuzată de televiziunea americană.

Armoo, care a crescut într-o familie săracă din sudul Londrei, avea doar 14 ani când și-a început prima afacere – o companie care conecta studenți care aveau nevoie de meditații la o materie cu unii care excelau la domeniul respectiv. Compania sa percepea un comision din suma pentru meditații.

La vârsta de 17 ani, el și-a vândut pentru aproximativ 110.000 de lire sterline a doua afacere – un blog online numit Entrepreneur Express.

Acum în vârstă de 29 de ani, Timothy Armoo a vândut în 2022 Fanbytes, o companie de marketing pentru Generația Z pe care a cofondat-o alături de alți doi tineri. Potrivit CNBC, suma tranzacției s-a ridicat la 8 cifre.

Antreprenorul are totuși o poziție mai nuanțată față de muncă

Armoo și-a explicat filosofia legată de muncă și de viața personală jurnaliștilor de la CNBC, afirmând că nu crede că trebuie să muncești din greu toată viața și că „există un anotimp pentru toate”.

„Există un anotimp în care spui „Vreau să ating acest obiectiv și vreau să obțin rezultate diferite față de alți oameni. Vreau să obțin rezultate extraordinare”. Modul în care obții aceste rezultate extraordinare este prin a face lucruri extraordinare”, a afirmat el.

Armoo spune că acest lucru înseamnă că, în loc să încerci să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională, trebuie să faci eforturi suplimentare la muncă „pentru a-ți crește șansele de succes”.

Dar el consideră că același raționament este valabil și când vrei să pui accentul pe viața de familie, sănătate sau alte lucruri personale.

„Ar trebui, de asemenea, să nu ai un echilibru muncă-viață personală când ești în anotimpul familiei. Ar trebui să fii concentrat intens doar pe crearea celei mai bune familii pe care o poți avea”, a declarat el pentru CNBC.

FOTO Articol: © Iftikhar Alam | Dreamstime.com.

INTERVIURILE HotNews.ro