Sari direct la conținut

Un bloc din Ploieşti, evacuat din cauza unui miros de gaze / O autospecială CBRN este aşteptată la fața locului – UPDATE

HotNews.ro
Bloc evacuat (arhiva), Foto: tion.ro
Bloc evacuat (arhiva), Foto: tion.ro

Un bloc de locuinţe din municipiul Ploieşti a fost evacuat, sâmbătă seară, din cauza unui miros de gaze care a fost sesizat într-una dintre locuinţe, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit ISU Prahova, citat de Agerpres, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe strada Timotei Cipariu din Ploieşti, unde a fost sesizat miros de gaze într-un apartament.

Într-o primă fază, au fost evacuate preventiv 15 persoane din cinci apartamente situate pe aceeaşi coloană, pompierii luând în calcul ipoteza ca mirosul să provină de la o butelie aflată la subsol.

Ulterior, întrucât sursa mirosului de gaze nu a fost identificată, s-a decis evacuarea întregului imobil, la faţa locului fiind solicitat în sprijin un alt echipaj de stingere şi unul de prim ajutor.

UPDATE: O autospecială CBRN, aşteptată la blocul evacuat din cauza mirosului de gaze

O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) este aşteptată, sâmbătă seară, la blocul din municipiul Ploieşti care a fost evacuat din cauza unui miros de gaze.

Potrivit Agerpres, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că autospeciala va veni de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani.

Un număr de 34 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc de pe strada Timotei Cipariu din Ploieşti, după ce în unul dintre apartamente a fost sesizat miros de gaze.

De asemenea, ISU Prahova a pus la dispoziţia locatarilor un microbuz, astfel încât oamenii să stea la adăpost până când sursa mirosului va fi identificată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro