Un chimist american a descoperit cum se poate face cel mai bun Bloody Mary
Un chimist american a prezentat, in cadrul unei intalniri a Societatii americane de chimie, proiectul sau de realizare a celui mai bun Bloody Maryposibil, pornind de la analiza aromelor care il compun, potrivit Businessinsider.com.
„Bloody Mary a fost desemnat cel mai complex cocktail, si din punctul de vedere al chimiei aromelor, ai o un amestec de sute de compusi care actioneaza asupra simtului gustativ. Acopera aproape toata gama de senzatii de gust uman – dulce, sarat, acru si umami sau savuros – insa nu si amar”, a explicat chimistul de arome Neil C. Da Costa.
Aromele provin de la ingrediente: suc de rosii, sosuri Worcestershire si Tabasco, suc de lamaie sau lime, hrean, piper negru, sare din telina.
Analizand aromele acestora, a fost realizata o serie de recomandari pentru cel mai bun Bloody Mary.
- Foloseste ingrediente proaspete, pentru ca produc cel mai puternic gust. Daca trebuie sa folosesti amestecuri, adauga pe cat posibil ingrediente proaspete.
- Bea repede, intrucat amestecul este „foarte instabil” din punct de vedere chimic, si va incepe sa aiba un alt gust dupa 30 de minute.
- Intrebuinteaza suc de rosii de calitate. Pe de alta parte nu este nevoie de votca scumpa, intruecat combinatia de ingrediente este mai puternica decat aroma alcoolului.