Sari direct la conținut

Un copil de 8 ani din Bihor a murit în timpul unui curs de înot. Dosar penal deschis de Poliție

Bazin de inot la Arad, Foto: CNI / Facebook
Bazin de inot la Arad, Foto: CNI / Facebook

Un băiat de 8 ani a murit luni, în timp ce se afla la un curs de înot într-un bazin din curtea unei școli din localitatea Ștei, județul Bihor. Copilul era împreună cu un instructor privat, scrie ebihoreanul.ro. La un moment dat, i s-a făcut rău, iar la sosirea ambulanței nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 

Martor la tragedie a fost și tatăl copilului, care l-a însoțit pe acesta la cursul de înot, conform unor martori citați de ebihoreanul.ro. 

Medicii au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze pe băiatul de 8 ani, scrie aceeași sursă. 

În acest caz, poliția din Bihor a deschis un dosar pentru ucidere din culpă. 

„La data de 19 august, la ora 16.45, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNAU 112 că un minor s-ar fi înecat într-un bazin de înot din localitatea Ștei. La fața locului, polițiștii din Vașcău și Nucet au identificat persoana în cauză ca fiind un minor de 8 ani, din comuna Lunca. Din primele investigații, acesta s-ar fi aflat, însoțit de un membru al familiei, la un curs privat de înot organizat de un instructor de înot în bazinul respectiv”, a transmis purtătoarea de cuvânt a instituției, Alina Fărcuţa. 

Cauza exactă a decesului copilului urmează să fie stabilită în urma necropsiei.

„Polițiștii din Ștei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru infracțiunea de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment”, a mai transmis purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor. 

Bazinul de înot în care a avut loc tragedia este în administrarea Primăriei din Ștei, fiind construit chiar în curtea unei școli din localitate. Bazinul a fost închiriat de la autoritățile locale de către instructorul privat care ținea cursurile de înot, conform ebihoreanul.ro

INTERVIURILE HotNews.ro