Sari direct la conținut

Un focar de COVID-19 din Taiwan ar putea agrava criza mondială de semiconductori

HotNews.ro
Semiconductori, Foto: Massimo Brega, The Lighthouse / Sciencephoto / Profimedia Images
Semiconductori, Foto: Massimo Brega, The Lighthouse / Sciencephoto / Profimedia Images

Un focar de infecții cu COVID-19 la o fabrică din centrul Taiwanului a oprit temporar producția la una dintre cele mai mare companii de testare a semiconductorilor din lume în condițiile în care industria se confruntă deja cu o criză gravă a semiconductorilor, relatează Bloomberg.

King Yuan Electronics Co. și-a închis principala fabrică din Comitatul Miaoli în cursul weekendului după ce a înregistrat 182 de cazuri confirmate de COVID-19 până pe 5 iunie, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din Taiwan.

Majoritatea contagierilor au fost depistate în rândul muncitorilor străini, printre aceștia numărându-se cei de la cantina fabricii.

Guvernul a plasat într-o carantină de două săptămâni toți cei 2.000 de muncitori străini, aproximativ 30% din forța de muncă a fabricii, compania apelând la muncitori temporari pentru a relua producția în cursul nopții de duminică.

„Ne așteptăm ca veniturile și capacitatea de producție să scadă cu 30-35% în luna iunie”, a anunțat compania într-un comunicat de presă, subliniind însă că nu se așteaptă ca situația să aibă un impact major asupra rezultatului financiar global.

Focarul de COVID-19 din Taiwan a scos din nou în evidență amenințările cu care se confruntă lanțul de aprovizionare mondial din cauza bazării pe un număr redus de jucători cheie.

Industria de fabricare a cipurilor din Taiwan este un furnizor crucial pentru piața globală, deservind companii dintr-o gamă largă de sectoare de la electronice la industria auto.

Companiile din întreaga lume se confruntă deja cu o criză de semiconductori care a încetinit producția și a dus în unele cazuri la sistarea completă a producției în unele fabrici, determinând China și SUA să caute modalități de a-și crește producția internă.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro