Sari direct la conținut

Un nou proiect spatial privat romanesc- Elysium

HotNews.ro
Cele trei faze ale proiectului, Foto: SpaceAlliance
Cele trei faze ale proiectului, Foto: SpaceAlliance

Un nou proiect spatial 100% romanesc, Elysium, initiat de un grup de studenti brasoveni, este pe cale sa prinda contur.

Cei 8 studenti implicati in proiect isi propun sa fie prima echipa de studenti din Romania care va construi un satelit de dimensiuni mici, functional, dupa standardul CubeSat, care sa achizitioneze date de ordin stiintific si prin aceasta sa creeze o infrastructura ce permite dezvoltarea de proiecte asemanatoare in viitor si managementul datelor colectate, , informeaza SpaceAlliance.

Proiectul, realizat pe baza de voluntariat, are in primul rand un scop educativ si va fi facut in sistem „open source” -majoritatea datelor si tehnologiilor dezvoltate in cadrul acestuia fiind disponibile gratuit celor care le solicita.

Ce inseamna asadar Elysium si cum vad cei 8 dezvoltarea sa?

  • Proiectul Elysium are ca misiune lansarea unui Satelit Cub (CubeSat), proiect stiintific de mare amploare prin caracteristicile sale : satelit de mica dimensiune (nano satelit) cu instrumente de masura aflate la dispozitia tuturor utilizatorilor.
  • Standardul CubeSat are avantajul flexibilitatii cat si cel al unui standard deschis pentru studenti si pentru dezvoltatori, fiind capabil sa ajute mediul educational din Romania prin intermediul platformei stiintifice puse la dispozitia lor.
  • Proiectul Elysium finalizat va fi compusul cercetarii a mai multor arii ale stiintei si tehnologiei : electronica si calculatoare, programare in diferite medii de programare, circuite electrice, cunostinte despre spatiu si universul extra terestru, propagarile elementelor lui pe Pamant.

Citeste si:VIDEO Primul satelit romanesc Goliat este amanat pentru decembrie 2011

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro