Sari direct la conținut

Un oficial rus spune că gazoductele Nord Stream pot fi reparate în timp chiar dacă „nu au existat astfel de incidente”

HotNews.ro
scurgere de gaze in Marea Baltica din Nord Stream, Foto: DANISH DEFENCE / UPI / Profimedia
scurgere de gaze in Marea Baltica din Nord Stream, Foto: DANISH DEFENCE / UPI / Profimedia

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat duminică că este posibil din punct de vedere tehnic să se refacă infrastructura offshore ruptă a conductelor Nord Stream, relatează agenția de presă TASS, citată de Reuters.

„Nu au existat niciodată astfel de incidente. Desigur, există posibilități tehnice de a restabili infrastructura, este nevoie de timp și de fonduri corespunzătoare. Sunt sigur că se vor găsi posibilități adecvate”, a spus Novak.

Agenția daneză pentru energie a declarat duminică că a fost informată de Nord Stream AG că a fost obținută o presiune stabilă în conducta avariată Nord Stream 1 și că acest lucru indică faptul că scurgerea de gaze naturale din ultimele zile a fost oprită.

În total, săptămâna trecută au fost descoperite patru scurgeri pe conductele Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică, în apropiere de Danemarca și Suedia.

Deși niciuna dintre aceste conducte nu era în uz în momentul presupuselor explozii, ele erau pline de gaz care, începând de luni, a ieșit la suprafața Mării Baltice.

Sâmbătă gazul nu au mai fost semnalate scurgeri din conducta Nord Stream 2.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro