Sari direct la conținut

Un pasionat explorator urban invită oamenii să restaureze împreună cu el un conac de lângă București. Când va fi gata, comunitatea și donatorii se vor bucura de el

B365.ro
Conac, Foto: Alex Iacob, reptilianul.ro
Conac, Foto: Alex Iacob, reptilianul.ro

Alex Iacob este fotograf, grafic designer, explorator urban și rural, fotografiază și documentează clădirile de patrimoniu abandonate din București și din țară încă din anul 2009.

E omul care recuperează prin imagini farmecul de altădată al clădirilor din București, azi multe dintre ele aflate în ruină.

De curând, Alex Iacob a descoperit un mic conac încântător, situat în apropierea Bucureștiului, o bijuterie arhitecturală de care s-a îndrăgostit la prima vedere.

Alex Iacob: „Rar am avut prilejul să descopăr în călătoriile mele un loc atât de fermecător precum acest mic conac ascuns undeva sub dealuri. (…) Conacul a fost construit în anul 1928 în stil neoromânesc. Casa cu camere înalte, pereți groși și grădină generoasă se află într-o stare bună deoarece actualul proprietar a avut grijă de ea și a întreținut-o ca pe o casă de vacanță. I-a apreciat valoarea și a păstrat toate elementele identitare originale, decorând-o cu obiecte colecționate din spațiul autohton”.

Alex a văzut și a explorat multe case, dar cu acest conac lucrurile au stat ca niciodată: vrea să-l readucă la viață și să-l facă util în prezent.

Citește, pe B365.ro, care este planul unui tânăr pasionat de istorie și arhitectură.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro