Un pranz usor, de vara: Lasagna cu ciuperci si spanac
Renunta la friptura cu cartofi prajiti si la ciorba in favoarea unei retete italiene usoare. Consistenta si usor de preparat, lasagna cu spanac si ciuperci este o reteta de vara, al carei secret sta in amestecul de branzeturi.
Ingrediente pentru 6 portii:
1 lingura de ulei de masline
400 g ciuperci, taiate felii
2 buchetele de spanac; frunzele se rup marunt
2 cesti cu fasii de carne de pui fripta
200 ml lapte
400 g branza ricotta
2 galbenusuri de ou
100 g branza parmezan, rasa foarte fin
250 g foi de lasagna uscate
200 g branza mozzarella, taiata felii subtiri
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Incinge uleiul la foc iute. Caleste ciupercile timp de 8 minute sau pana se inmoaie. Scurge-le si lasa-le apoi sa se raceasca.
Opareste spanacul timp de cateva minute. Scurge-l si stoarce-l bine. Amesteca-l cu ciupercile si feliile de pui intr-un vas mare.
Amesteca laptele cu branza ricotta, galbenusul de ou si branza parmezan intr-un vas. Pe deasupra se presara un pic de sare si piper.
Unge un vas. Acopera-l cu o foaie de lasagna. Presara pe deasupra 1/3 din sosul de branza ricotta, apoi pune deasupra jumatate din amestecul de spanac, pui si ciuperci. Continua cu o alta foaie. Repeta operatiunea. In final, peste ultima foaie de lasagna se toarna restul de sos de branza ricotta si se pun feliile de mozzarella.
Totul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza folia si se mai lasa un sfert de ora sa se rumeneasca.
Sursa: cookingwithmushrooms.com