Sari direct la conținut

Un pranz usor, de vara: Lasagna cu ciuperci si spanac

HotNews.ro

Renunta la friptura cu cartofi prajiti si la ciorba in favoarea unei retete italiene usoare. Consistenta si usor de preparat, lasagna cu spanac si ciuperci este o reteta de vara, al carei secret sta in amestecul de branzeturi.

Ingrediente pentru 6 portii:

1 lingura de ulei de masline

400 g ciuperci, taiate felii

2 buchetele de spanac; frunzele se rup marunt

2 cesti cu fasii de carne de pui fripta

200 ml lapte

400 g branza ricotta

2 galbenusuri de ou

100 g branza parmezan, rasa foarte fin

250 g foi de lasagna uscate

200 g branza mozzarella, taiata felii subtiri

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul. Incinge uleiul la foc iute. Caleste ciupercile timp de 8 minute sau pana se inmoaie. Scurge-le si lasa-le apoi sa se raceasca.

Opareste spanacul timp de cateva minute. Scurge-l si stoarce-l bine. Amesteca-l cu ciupercile si feliile de pui intr-un vas mare.

Amesteca laptele cu branza ricotta, galbenusul de ou si branza parmezan intr-un vas. Pe deasupra se presara un pic de sare si piper.

Unge un vas. Acopera-l cu o foaie de lasagna. Presara pe deasupra 1/3 din sosul de branza ricotta, apoi pune deasupra jumatate din amestecul de spanac, pui si ciuperci. Continua cu o alta foaie. Repeta operatiunea. In final, peste ultima foaie de lasagna se toarna restul de sos de branza ricotta si se pun feliile de mozzarella.

Totul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza folia si se mai lasa un sfert de ora sa se rumeneasca.

Sursa: cookingwithmushrooms.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro