Sari direct la conținut

Un roman, un bulgar si un taiwanez decid sa porneasca o afacere…

HotNews.ro
Un roman, un bulgar si un taiwanez decid sa porneasca o afacere…

Romanul are nevoie de circa 12.500 de dolari, bulgarul de 5.600 dolari, in vreme ce taiwanezul trebuie sa vina cu peste 32.000 de dolari, se arata in cea mai recenta editie a Global Entrepreneurship Monitor, raport publicat in acest week-end. Potrivit aceluiasi document, 3 din 5 antreprenori bulgari folosesc familia ca principala sursa de finantare. La noi, unul din 3 romani se finanteaza din familie, iar la taiwanezi, procentul celor care se finanteaza cu sprijinul familiei este mai mic decat al celor care iau bani de la prieteni.

Mai jos, suma medie necesara pentru a porni un business (exprimata in dolari SUA)

Necesarul de finantare a scazut considerabil in ultimii 10 ani, mai arata Raportul GEM. De la o medie mondiala de 54.000 de dolari acum 10 ani, anul ytrecut media a coborat la putin peste 13.000 de dolari SUA. E drept, acest lucru se datoreaza si influentei Internetului, dar si increderii intr-un climat economic mai sanatos.

Printre tarile in care cerintele de finantare sunt cele mai modeste sunt Filipine (221 US $), Uruguay (257 US $)

si Indonezia (369 US $). La polul opus se afla Elvetia (54351 US $), Italia (55511 US $) si Coreea (88.500 US $).

Din perspectiva globala, 95% dintre antreprenori utilizeaza banii proprii atunci cand incep o afacere. Israelul si Spania sunt (cu cele 79%) tarile cu cea mai mica pondere a antreprenorilor care folosesc bani proprii ca sursa de finantare, preferand banii familiei, ale prietenilor, sau surse bancare.

In America Latina si Caraibe, economiile personale reprezinta o sursa importanta de finantare pentru trei sferturi din antreprenori, in timp ce Africa raporteaza cea mai mica utilizare de fonduri proprii (59%). Jumatate dintre antreprenorii din Asia si Oceania obtin finantare din familie.

Mai jos, ponderea antreprenorilor care utilizeaza diferitele forme de finantare pentru a-si porni afacerea.

Raportul complet il puteti citi si descarca din atasament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro