Sari direct la conținut

Un specialist în deșeuri, absolvent al Universității Bioterra, a fost numit șef al Direcției Țiței și Gaze din Ministerul Energiei

HotNews.ro
Cristian Florin Gheorghe, Foto: Oil Terminal
Cristian Florin Gheorghe, Foto: Oil Terminal

​​Ministrul energiei Anton Anton a decis ieri ca Direcția Generală Țiței și Gaze din cadrul ministerului să fie condusă de un consilier al său, Cristian Florin Gheorghe, potrivit unor informații obținute de HotNews.ro. Nu este clar ce criterii a îndeplinit pentru a conduce o direcție atât de importantă, însă cu siguranță Gheorghe nu este specializat în țiței și gaze. Gheorghe este absolvent al Facultății de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității Bioterra. Ulterior s-a specializat în deșeuri. În schimb, îndeplinește o condiție esențială: este susținut de ALDE.

Așa a ajuns ca începând din 23 mai 2018 să aibă atribuții de director general al Direcției Generale Țiței și Gaze Naturale din Ministerul Energiei.

De prin 2015 a ajuns în Consiliul de Administrație al Oil Terminal, iar din primăvara lui 2017 este chiar președintele CA. Tot din 2017 îl consiliază pe ministrul energiei pe teme „privind unele aspecte aferente ansamblului activitatilor referitoare la produsele energetice”. În perioada 2016-2017 s-a mai ocupat și de comerțul cu piese auto, în caliate de director general al BENECAR Auto SRL. Până în 2016 a lucrat la câteva firme care se ocupau de deșeuri.

Din aprilie 2018 este și membru în Consiliul de Administrație al Autorității de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Până acum atribuțiile de director general al Direcției Generale Țiței și Gaze Naturale erau îndeplinite de Cornel Zeveleanu. Acesta lucrează în minister din 2003, fiind adjunct al acestei direcții. Este neclar de ce a fost înlăturată o persoană cu experiență pentru a fi numit Cristian Florin Gheorghe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro