Sari direct la conținut

Un vaccin experimental împotriva cancerului este testat de către cercetători. Rezultatele sunt promițătoare

HotNews.ro
Vaccin, Foto: Captura YouTube
Vaccin, Foto: Captura YouTube

Un vaccin experimental care crește abilitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva celulelor canceroase ar putea avea rezultate promițătoare împotriva tumorilor agresive dacă este însoțit de terapiile clasice, scriedrugtargetreview.com.

Cercetătorii susțin că adăugarea unei molecule de Diprovocim în vaccin poate atrage celule care se luptă cu cancerul în zonele tumorale. Experimentele acestora cu melanom făcute pe șoareci arată că aceste vaccinuri ar putea crește șansele de recuperare în cazurile în care terapia medicamentoasă nu funcționează.

,,Această co-terapie a avut un răspuns complet în tratarea melanomului”, a declarat profesorul Dale Boger, care a condus un studiu alături de laureatul premiului Nobel Bruce Beutler.

Cercetătorii au testat vaccinul pe șoareci cu o formă agresivă de melanom. Toți șoarecii din experiment au primit tratament împotriva cancerului PD-L1. Ulterior, aceștia au fost împărțiți în trei grupuri: unora li s-a administrat vaccinul, unora li s-a administrat vaccinul plus Diprovocim, iar restul au primit o altă moleculă alături de vaccin. Cercetătorii au observat o rată de supraviețuire de 100% în cazul șoarecilor care au primit vaccinul alături de molecula de Diprovocim.

Vaccinul va fi testat și în relație cu alte tratamente împotriva cancerului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro