Sari direct la conținut

Un vagon al unui tren CFR Călători a deraiat în județul Timiș

HotNews.ro
Un vagon al unui tren CFR Călători a deraiat în județul Timiș
Tren CFR Calatori (foto Vlad Barza)

Ultimul vagon al unui tren CFR Călători format din locomotivă și două vagoane a deraiat în stația Șag, din județul Timiș, anunță CFR SA. Trenul circula între Timișoara și Arad. Este afectată circulația a șapte trenuri care staționează în gări de pe traseu.

UPDATE La ora 10.30 CFR Călători a anunțat că șase trenuri pe relația Timișoara – Arad (și retur) sunt anulate, iar călătorii vor fi transportați cu autobuze. Printre cele șase trenuri este și unul internațional IR 78, București – Budapesta.

CFR Călători spune că „la trecerea peste macazuri la intrarea în halta Șag, a deraiat o osie de la ultimul vagon din compunerea trenului R 2601 Timișoara Nord – Arad, fără a fi pusă în pericol siguranța călătorilor sau a personalului feroviar”.

Trenul 2601 circula între Timișoara și Arad. Stația Șag se află la 17 km de Arad și 40 km de Timișoara.

„Menționăm că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost efectuată înainte de îndrumarea trenului în cursă în stația Timișoara, fiind de tip revizie tehnică la compunere. De asemenea, conform planurilor preventive de mentenanță interne ale CFR Călători, în timpul nopții s-a efectuat la aceste vagoane și verificarea detaliată a pieselor suspendate și a profilului de rulare al roților, verificare efectuată la canalul de revizie”, mai spune CFR Călători.

Ce spune CFR Infrastructură

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe secţia Timișoara Nord – Arad este oprit temporar la această oră, din cauza deraierii a ultimului vagon din compunerea trenului de călători R 2601, după gararea pe linia 2 din stația Șag.

La fața locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Călători, AFER și echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Timișoara.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timișoara va acorda sprijin tehnic operatorului CFR Călători în procesul de repunere pe șină a vagonului deraiat.

În prezent, este afectată circulația a șapte trenuri de călători, (IR 1532, IR 11501, IRN 1765, IRN 78, R 2603, R 10512 și R 3112), care staţionează temporar în gările adiacente.

SRCF Timișoara va asigura transbordarea auto a călătorilor pe distanța Timișoara Nord – Aradu Nou și retur.

Accidentul feroviar va fi investigat de către o comisie AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

INTERVIURILE HotNews.ro