Sari direct la conținut

Una dintre cele mai vândute console de jocuri din toate timpurile iese oficial din vânzare. Magazinul online se închide după aproape două decenii

HotNews.ro
Una dintre cele mai vândute console de jocuri din toate timpurile iese oficial din vânzare. Magazinul online se închide după aproape două decenii
Xbox 360. FOTO: Jovani Carlo Gorospe / Dreamstime.com

Microsoft a închis complet suportul pentru Xbox 360, inclusiv serviciile online și magazinele digitale, astfel că jucătorii care folosesc vechea consolă nu vor mai putea cumpăra şi descărca jocuri noi.

În 29 iulie s-a încheiat o eră pentru consola Xbox 360. Lansată de Microsoft în 2005, aceasta a devenit un succes în comparație cu consolele concurente din acea perioadă, datorită jocurilor sale exclusive și a prețului accesibil.

Închiderea magazinului înseamnă că jocurile și conținutul digital exclusiv pentru Xbox 360 nu vor mai putea fi cumpărate. Utilizatorii nu vor putea achiziționa noi jocuri sau DLC-uri din magazinul digital al consolei. Totuși, jocurile și conținutul deja cumpărate vor rămâne accesibile pentru descărcare și utilizare, dar nu vor putea adăuga noi elemente la colecție după închiderea magazinului, potrivit neowin.

În plus, aplicația Microsoft Movies & TV nu va mai funcționa pe Xbox 360. Astfel, conținutul TV și filmele nu vor mai fi disponibile pe Xbox 360 după 29 iulie 2024.

Cu un an în urmă, Microsoft anunța că va închide magazinul online şi piaţa Xbox 360 deoarece se concentrează pe cele mai recente console şi pe serviciul de abonament Game Pass. Motivele prezentate de companie sunt că, din 2005 și până în prezent, tehnologia a evoluat radical, iar așteptările jucătorilor și ale utilizatorilor s-au schimbat.

Microsoft a oprit producţia Xbox 360 în 2016, iar un an mai târziu a lansat Xbox Game Pass, un serviciu de jocuri cu abonament care poate fi accesat pe console şi platforme Windows.

Chiar și după oprirea producției, Xbox 360 a rămas popular și a primit suport cu actualizări și conținut pe Xbox Live.

Xbox 360 este considerată una dintre cele mai vândute console de jocuri din toate timpurile, în comparaţie cu PlayStation 3 de la Sony.

Microsoft a vândut aproximativ 84 de milioane de unităţi de Xbox 360 până în 2014, când a încetat să-i mai raporteze vânzările din cauza lansării succesorul Xbox One.

INTERVIURILE HotNews.ro