Sari direct la conținut

Unirea Slobozia – Petrolul Ploieşti 1-2

HotNews.ro
Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia
Jucătorii Petrolului Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Echipa Petrolul Ploieşti a învins vineri, în deplasare, scor 2-1, gruparea Unirea Slobozia, în primul meci al etapei a şasea din Superligă, potrivit News.ro.

La Clinceni, ploieştenii au fost aproape de gol în minutele 5 şi 6, când portarul Denis Rusu a respins mai întâi şutul lui Jyry, apoi lovitura de cap a lui Grozav. Tudorie l-a pus şi el la încercare pe portarul gazdelor, în minutul 21,  cu o minge plasată sub transversală şi respinsă de Rusu de sub bară.

Însă golul a venit la cealaltă poartă, în minutul 29, când Jordan Gele a marcat din careul mic.

Petrolul a egalat în minutul 40, din voleul lui Mihnea Rădulescu, iar din minutul 50 ialomiţenii au rămas în zece, Gele fiind eliminat după ce l-a lovit pe Paul Papp, iar arbitrul a fost chemat de VAR să revadă faza.

Chiar şi în zece, Unirea a fost aproape să preia din nou conducerea, în minutul 66, la lovitura de cap a lui Ariel Lopez, care l-a învins pe Zima. A fost însă gol anulat, pentru că balonul depăşise în aer linia de fund a terenului.

Ploieştenii au preluat conducerea în minutul 78, când Şerbănică a greşit la pătrunderea lui Akosah-Bempah, acesta a pasat în careu şi Tudorie a înscris golul victoriei.

Gazdele au ratat o ocazie mare de egalare în minutul 89, iar Petrolul s-a impus cu 2-1 şi a urcat, deocamdată, pe locul 4, cu 9 puncte. Unirea Slobozia a bifat a trei înfrângere în şase etape şi, cu 5 puncte, se află pe poziţia a 12-a.

UNIREA SLOBOZIA: D. Rusu – Medina, Antoche, Pospelov, Şerbănică (C. Toma 84) – A. Lopez (Pacionel 84), Perianu (F. Ilie 65) – S. Camara, Purece (Afalna 56), Aganovic (G. Lazăr 56) – J. Gele. ANTRENOR: Adrian Mihalcea

PETROLUL PLOIEŞTI: Zima – Ricardinho (Akosah-Bempah 61), Papp, Huja, L. Dumitriu – T. Keita, Jyry – M. Rădulescu (M. Bratu 68), Hanca (Baiano 68), Grozav – Tudorie (Al. Mateiu 85). ANTRENOR: Mehmet Topal

Cartonaşe galbene: Afalna 90+4 / Papp 64, L. Dumitriu 90+3

Cartonaşe roşii: Jordan Gele (Unirea Slobozia) min. 50

Arbitri: Viorel Flueran – Daniel Mitruţi, Cristian Ilinca – Cristian Moldoveanu

Arbitri VAR: George Găman – Lucian Rusandu

Observator: Adrian Vidan

INTERVIURILE HotNews.ro