Sari direct la conținut

Unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din istorie a împlinit 100 de ani

HotNews.ro
Iluzionist, Foto: Ewing Galloway / Alamy / Profimedia Images
Iluzionist, Foto: Ewing Galloway / Alamy / Profimedia Images

A venit, a tăiat, a cucerit. În urmă cu exact o sută de ani iluzionistul P.T. Selbit a pus o femeie într-o cutie pe scena teatrului Finsbury Park Empire din Londra și a tăiat lemnul dintr-un capăt în celălalt, creând unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din toate timpurile, relatează NBC News.

Acum, 100 de ani mai târziu, magicienii din întreaga lume se vor întâlni weekendul acesta pentru a celebra centenarul spectacolului de referință.

„Acest lucru a prins și a devenit, după opinia mea, cea mai influentă și cea mai faimoasă iluzie care a existat vreodată”, spune magicianul și istoricul Mike Caveney care scrie o carte despre iluzia respectivă.

„Magicianul nu a făcut trucul asupra unui obiect inert. L-a făcut asupra unei ființe umane ceea ce l-a ridicat la un cu totul alt nivel”, adaugă acesta.

În varianta originală magicianul a tăiat cutia dintr-un capăt în altul, cutia a fost deschisă și asistenta a ieșit din ea nevătămată.

De-a lungul anilor magicienii au dezvoltat trucul, acum fiind comun ca cele două părți ale cutiei să fie îndepărtate unele de altele.

Celebrul iluzionist David Copperfield a creat propria sa versiune a numărului, botezată „Fierăstrăul morții”, în care el este cel legat cu lanțuri în timp ce un fierăstrău cu o lamă rotativă uriașă îl taie în două.

Acesta a relatat într-un interviu filmat pentru evenimentul din acest weekend că de câteva ori a fost rănit în timpul trucului.

„Am fost tăiat de lamă de câteva ori fiindcă aceasta era puțin deplasată, scenele fiind diferite în fiecare sală de spectacol”, a povestit Copperfield.

Asociația de magicieni Magic Circle din Londra va găzdui festivitățile de celebrare și va difuza un livestream pe pagina sa de Facebook duminică la ora 20:00 (ora României).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro