Sari direct la conținut

UPDATE Apple va valora cel putin 824 mld. dolari anul acesta – analisti

HotNews.ro
UPDATE Apple va valora cel putin 824 mld. dolari anul acesta – analisti

Actiunile Apple s-au scumpit cu peste 16% la noi maxime in trimestrul doi, dar analistii sunt optimisti ca titlurile companiei mai au loc de crestere, scrieMarketWatch.

RBC Capital Markets a ridicat tinta de pret de la 155 dolari la 157 dolari pe actiune si a reiterat faptul ca apreciaza ca aceste actiuni vor creste mai mult decat piata.

Tinta de pret avansata ar insemna o capitalizare de piata de 842 miliarde dolari, fata de 740 mld. acum.

Actiunile Apple au atins un pret maxim istoric de 144,77 $ pe patru aprilie.

De asemenea, analistul RBC Amit Daryanani si-a majorat estimarile privind vanzarile de iPhone in primele trei luni ale anului si privind veniturile fiscale ale companiei pentru tot anul 2017.

Potrivit lui Daryanani, trendul actual indica o preferinta a consumatorilor pentru modelele Plus, mai scumpe, ale Apple, ceea ce contribuie pozitiv la pretul mediu de vanzare.

Mizuho Securities, banca de investitii si firma de brokeraj, a intarit luni recomandarea de cumparare in cazul actiunilor companiei americane si a stabilit o tinta de 150 dolari pentru actiunile ei, explicand ca se asteapta ca profiturile Apple sa fie in linie cu estimarile sau mai mari decat acestea.

Apple isi va prezenta rezultatele financiare pe 2 mai, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de pe Wall Street.

Graficele bursiere arata ca titlurile AAPL au avut o evolutie mult mai buna decat cea a indicelui Standard & Poor’s 500:

Potrivit Mizuho Securities, desi situatia companiei in trimestrul trei „ar putea sa fie putin sub estimari”, in conditiile in care cumparatorii ar putea sa amane achizitiile inainte de lansarea iPhone 8 din septembrie, baza sa larga de clienti si evaluarea atractiva inseamna ca merita investit in Apple.

Si analistii de la Pacific Crest sunt destul de optimisti.

Astfel Andy Hargraves avertizeaza ca informatiile de pe relatia cu furnizorii sugereaza ca Apple are probleme cu functia de recunoastere a amprentei ce ar putea duce la amanari sau chiar la renuntarea la aceasta functie pe viitorul iPhone.

„Desi aceasta situatie creaza unele riscuri pentru intarzieri la livrare, la acest moment nu credem ca ameninta in mod real productia urmatoarei generatii iPhone”, potrivit lui Hargraves.

Ratingul mediu pentru actiunile AAPL este echivalent cu recomandarea “buy” (cumpara), iar tinta medie de pret este de 150,96 dolari, potrivit unui sondaj FactSet realizat pe circa 40 de analisti.

In sedinta de tranzactionare de luni actiunile Apple s-au scumpit cu 78 de centi (0,55%) pana la 141,83 dolari.

Titlurile au urcat cu aproape 18 procente in ultimele trei luni si cu 28,5% in ultimul an, depasind ca performanta atat indicele Dow Jones Industrial Average cat si Standard & Poor’s 500. DJIA a avansat cu 4% in ultimele trei luni si cu 15% in ultimele 12 luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro