Sari direct la conținut

UPDATE Bursele asiatice au scazut puternic dupa anuntul liderilor G7. Pretul petrolului, in declin (84,40 dolari)

Bursele asiatice au inregistrat pierderi importante in sedinta de tranzactionare de luni, in pofida anuntului liderilor G7, care s-au angajat sa intreprinda actiuni coordonate pentru a asigura lichiditate si pentru a sprijini functionarea pietei financiare, stabilitatea financiara si cresterea economica.

  • Bursa de la Tokyo a scazut cu 2,2%, dupa ce in deschidere cobora cu 1,40%
  • Bursa de Valori de la Hong Kong a pierdut 3,8%, dupa ce in deschidere afisase -2,57%
  • Indicele princiapl al bursei din Coreea de Sud a inchis cu o pierdere de 3,8%, dupa ce pe parcursul sedintei a inregistrat si scaderi de aproape 7%

Preturile petrolului au scazut drastic luni dimineata in comertul electronic din Asia, ca urmare a scaderii ratingului datoriei SUA de catre S&P’s, au declarat analistii.

In dimineata zilei de tranzactionare, un baril de pretrol „light sweet crude” pentru livrare septembrie a pierdut 2,48 dolari, ajungand in final la 84.40 dolari. Pretul titeiului Brent din Marea Nordului a scazut cu 2.48 de dolari, pana la 106.89 dolari.

Vineri, pietele bursiere au incheiat in scadere drastica, pe fondul preocuparii pentru datoriile unor tari europene si de starea de sanatate a economiei globale in general, dupa decizia de luni a agentiei de rating Standard & Poor (S & P) de a retrage Statelor Unite ale Americii prestigiosul rating „AAA”, pentru prima data in istorie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro