Sari direct la conținut

UPDATE Un tren CFR Călători a „ratat” gara și apoi a dat înapoi. Rezultatul? O întârziere de două ore

HotNews.ro
Tren al CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren al CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Un tren CFR Călători a depășit gara Verești, fără să oprească, la 15 km de Suceava, vineri dimineața, scrie publicația Club Feroviar. Este vorba despre un tren InterRegio Suceava – București ce a acumulat apoi două ore întârziere. UPDATE CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a spus că incidentul s-a produs din cauză că pe șină s-a scurs ulei dintr-un tren privat de marfă.

Trenul IR 1752 a plecat din Suceava la 8.52, iar 11 minute mai târziu ar fi trebuit să oprească la Verești (15 km de Suceava). Se pare că trenul nu a reușit să oprească în gară, depășind-o, după care garnitura a dat cu spatele, revenind în stație, după o manevră.

Pe portalul infofer figurează faptul că trenul ar fi staționat la Verești peste 100 de minute, părăsind stația la ora 10.53. Trenul a mai acumulat întârziere după aceea, plecând din Bacău la 12.46 (în loc de 10.45). Va ajunge la București probabil în jurul orei 17.00.

Informațiile privitoare la cauzele situației sunt contradictorii, iar oficialii CFR Călători nu au comentat incidentul până în prezent. Nu se știe dacă a fost o problemă cu frânele locomotivei sau dacă alta a fost cauza, scrie publicația citată mai sus.

Au mai fost în acest an incidente similare și în lunile iunie și august.

UPDATE

CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a spus că incidentul s-a produs din cauză că pe șină s-a scurs ulei dintr-un tren privat de marfă.

Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători.

În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă.

Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță.

Trenul a plecat din stația Verești, în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro