Sari direct la conținut

„Urechile oamenilor au început să sângereze” / Depresurizarea unui avion Delta Air Lines a provocat rănirea unor unor pasageri

HotNews.ro
„Urechile oamenilor au început să sângereze” / Depresurizarea unui avion Delta Air Lines a provocat rănirea unor unor pasageri
Avion al companiei Delta Airlines Foto: Andrew Harnik / Getty images / Profimedia

Cel puțin 10 pasageri Delta Air Lines au avut nevoie de tratament după ce o problemă de presurizare pe un zbor din Salt Lake City, Utah, către Portland, Oregon, le-a provocat sângerari nazale și din urechi, potrivit declarațiilor companiei aeriene și ale pasagerilor, relatează CNN și Le Figaro.

Pasagerii zborului Delta Air Lines 1203, un Boeing 737-900, au avut surpriza neplăcută de a ateriza înapoi în Salt Lake City la câteva minute după decolare, din cauza unei probleme de presurizare, scrie News.ro.

„Au început să ne doară foarte, foarte rău urechile. Toți cei din jurul nostru se apucau de urechi, urechile oamenilor au început să sângereze, nasurile oamenilor au început să sângereze”, a spus Jaci Purser a spus pentru CNN.

Femeia descrie experiența ca și cum cineva ar fi înjunghiat-o în ureche.

„Am auzit niște aer ieșind și apoi a început bolborosească. Părea că urechea mea clocotea, urechea dreaptă și mi-am atins urechea și ieșea sânge”, a spus Purser.

Cel puţin zece persoane au avut nevoie de evaluare medicală sau de tratament, potrivit companiei aeriene. Nu au fost raportate răni grave, scrie News.ro.

„Ne cerem scuze sincer clienților noștri pentru experiența lor pe zborul 1203 pe 15 septembrie”, a declarat un purtător de cuvânt al Delta. 

Pasagerii rămaşi au fost plasaţi pe un alt zbor, iar tehnicienii Delta au rezolvat problema presurizării cabinei, a precizat Delta. 

Într-un comunicat, Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a anunţat că a deschis o anchetă privind circumstanţele incidentului. Acesta este al doilea incident într-un interval scurt de timp pentru compania aeriană. La 10 septembrie, o aeronavă Delta Air Lines a lovit cu vârful aripii coada unei alte aeronave pe pista Aeroportului Internaţional Hartsfield-Jackson Atlanta.

Din mai 2024, nu mai puţin de paisprezece incidente în care a fost implicată Delta Air Lines au fost raportate Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA. Desigur, nu toate aceste incidente sunt imputabile companiei: în 2023, una dintre aeronavele sale a trebuit să se întoarcă din cauza diareei unui pasager.

INTERVIURILE HotNews.ro