Sari direct la conținut

Utile: 5 beneficii pe care le au femeile bine imbracate; Care sunt cele mai bune oua si cum le testati prospetimea; Cum ne afecteaza tacerea creierul

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

5 beneficii pe care le au femeile bine imbracate. Sa iti gasesti stilul care te reprezinta poate fi un proces de-o viata, insa vei culege roadele odata ce iti vei contura o estetica proprie: o identitate mai bine definita, mai multa cunoastere de sine si o congruenta totala intre imaginea pe care o ai despre tine si cea pe care o afisezi. Poti crede ca este o dovada de superficialitate sa iti formezi o parere despre personalitatea unui om bazandu-te doar pe indiciile oferite de haine; insa moda este o forma de limbaj in sine, reflectand gusturi si atitudini prin croieli, texturi si accesorii. Atunci cand limbajul nu reuseste sa exprime totul, hainele pot vorbi in locul tau.Este o particularitate a naturii umane: creierul nostru cauta intotdeauna scurtaturi pentru a intelege mai bine lumea, iar hainele pe care alegi sa le porti pot influenta perceptia celorlalti mai mult decat crezi. Psihologii ii spun „efectul halo”, iar femeile care se imbraca bine mereu il numesc „stil”. Un costum deux-pieces nu va fi niciodata un substitut pentru profesionalism, dar liniile lui drepte, croiala structurata si silueta rigida evoca anumite trasaturi pe care oamenii tind sa le asocieze cu personalitatea purtatorului, scrie DivaHair.

Gaina, rata sau prepelita? Care sunt cele mai bune oua si cum le testati prospetimea. Ouale de gaina si de prepelita contin proteine de cea mai buna calitate si sunt ideale pentru consum. Cele de rata pot fi infectate cu paraziti. Spalati-le inainte sa le gatiti si depozitati-le cat mai in spate in frigider Ouale nu sunt nici pe departe atat de rele cum s-ar crede. Pentru ca au destul de mult colesterol, nu trebuie sa mancati mai mult de doua pe zi. In rest, sunt medicamente curate: contin proteine mai bune chiar decat cele din carne, vitamina D, necesara fixarii calciului in oase, potasiu, magneziu si alte minerale, mentin vezica biliara si ficatul sanatoase si au putine calorii-cam 75 cal/un ou, relateaza Doctorul Zilei.

Cum tratezi corect durerile de spate. Medicii spun ca durerile de spate au peste 100 de cauze posibile. De cele mai multe ori sunt semne ale unor boli grave. Si nu e recomandat sa tratezi oricum durerile de spate, caci riscurile sunt mari. Cam jumatate dintre romani sufera din cauza afectiunilor coloanei vertebrale. Si nu e om care, macar o data in viata, sa nu fi avut o durere de spate. Un masaj azi, un leac babesc maine, o alifie sau un supozitor… Durerea dispare pe moment si avem impresia ca a trecut de tot. Numai ca ceea ce presupunem noi a fi „o sciatica” ori o durere fireasca dupa efort sau in zilele „acelea”, poate ascunde mult mai mult. Iar cand durerile de spate se repeta, ba chiar se indesesc, este neaparat necesara vizita la medic. Lumbago, sciatica si hernia de disc sunt cel mai des intalnite probleme ale coloanei. Si o pietricica rebela poate da nastere unei crize acute de rinichi. Iar durerea este insuportabila. Fie ca este vorba despre perioada sensibila a lunii, fie de infectii urinare ori alte boli din sfera ginecologica, exista posibilitatea ca durerea sa se instaleze in spate, scrie Libertatea pentru Femei.

Ce se intampla daca bei o bere pe zi. Dupa o zi grea, berea poate fi alternativa sanatoasa cu care poti incheia masa de seara. Cum ar fi sa afli ca berea nu numai ca este gustoasa, este nutritiva si extrem de sanatoasa? Consumul moderat de bere este asociat cu scaderea incidentei bolilor cardiovasculare. Din punct de vedere nutritiv, berea contine mai multe proteine si vitamina B decat vinul.Cercetatorii de la University of Texas Southwestern Medical Center au concluzionat ca berea are numeroase beneficii nutritionale. Berea contine vitamine esentiale: vitamina B3, B1, B2, B6 si B12, minerale: magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, mangan, cadmiu si seleniu. Infarctul poate fi prevenit cu ajutorul berii. Aceasta previne depunerea de placa pe vasele de sange (arteroscleroza). In plus berea creste colesterolul bun, relateaza Unica.

Cum ne afecteaza tacerea creierul. Traiesti intr-un mediu agitat si stresant? Esti mereu contratimp? Daca raspunsul este da, atunci ai nevoie de o pauza. In liniste! Conform unui studiu realizat in 2013 si publicat in revista Brain, oamenii de stiinta au descoperit ca soarecii, atunci cand au fost expusi la doua ore de tacere pe zi, au dezvoltat noi celule in hipocamp, regiunea creierului asociata cu memoria si orientarea in spatiu. Mai mult, celulele nou aparute au deveni neuroni functionali. Ceea ce trebuie neaparat sa stim este ca in perioadele de tacere, ii oferim creierului libertatea de care are nevoie pentru a-si gasi locul in lumea noastra interna si externa, anunta Revista Psychologies.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro