Utile: Alergii si probleme cu rinichii. Ce efecte adverse au antibioticele; Totul despre cariile dentare. Cat de periculoase sunt de fapt; De ce sa tinem cont cand alegem mierea; Ingredientul secret care ne face sa iubim legumele
Alergii si probleme cu rinichii. Ce efecte adverse au antibioticele. Potrivit specialistilor, antibioticele reprezinta medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv si la nivelul intregului organism. In general, tratamentul cu antibiotice este administrat cu scopul distrugerii bacteriilor nocive ce ataca corpul, insa din cauza modului in care actioneaza, acestea afecteaza intreg spectrul de bacterii prezente in organism, inclusiv cele benefice, de la nivelul florei intestinale. Desi antibioticele sunt privite ca fiind o solutie rapida in cazul problemelor medicale persistente, administrate in mod recurent, sporesc rezistenta corpului la infectii si scad in timp eficienta altor tratamente. Specialistii recomanda metode de terapie alternative antibioticelor si explica efectele negative ale acestora pe termen lung, scrieDoctorulZilei.ro.
De ce sa tinem cont cand alegem mierea. Cu atatea sortimente pe rafturi, alegerea mierii poate deveni o misiune grea, mai ales ca sub un ambalaj de incredere se poate ascunde un produs falsificat. Care sunt criteriile de tinut minte cand o cumparam, afla din articolul nostru. Mierea este un aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate, de aceea este indicat sa o consumam cat mai des daca nu suferim de diabet. Este sursa de vitamine din complexul B, de minerale (potasiu, magneziu), glucide (fructoza, glucoza), enzime (implicate in digestie), amionoacizi si antioxidanti. Este un bun laxativ, stimuleaza imunitatea, trateaza durerea de gat, iar studiile au aratat ca poate preveni cancerul. Insa, pentru a ne bucura de aceste avantaje, trebuie sa consumam un produs de calitate, anuntaAdevarul.
Totul despre cariile dentare. Cat de periculoase sunt de fapt. Un obicei prost ne face sa ignoram dantura stricata si sa o lasam pe ultimul loc in lista prioritatilor. Or, acest lucru ne poate imbolnavi grav. Vezi care este legatura dintre carii si nasterea prematura! Te-ai fi gandit ca pana si nasterile premature pot fi cauzate de carii? Ni se pare firesc ca, odata cu inaintarea in varsta, sa ne pierdem dintii. Ne gandim ca exista oricum solutii pentru a compensa aspectul inestetic al gurii, beneficiind de implaturi, proteze sau lucrari. E drept ca toate costa. Mult! Dar cel mai mare pret platit este distrugerea sanatatii intregului organism, informeaza Libertatea.
Ce valoare are faimoasa dieta bazata pe grupul de sange? Multi dintre noi am auzit despre dieta bazata pe grupul de sange, elaborata la sfarsitul secolului trecut. Cei care au inventat aceasta dieta sustin ca anumite alimente sunt de preferat altora pentru fiecare grup de sange, daca vrem sa fim sanatosi si in forma. Este insa chiar asa? Rezultatele unui recent studiu stiintific arata clar cum ca acest tip de dieta nu are o valoare stiintifica; fiecare organism reactioneaza in mod specific la conditiile de mediu, inclusiv la regimul alimentar, mecanismul fiind mult mai complex decat o simpla depedenta de grupul de sange, scrieEVZ.
Ingredientul secret care ne face sa iubim legumele. Brocoli, conopida si varza nu sunt tocmai pe gustul oricui, dar cercetatorii au descoperit ca, servite alaturi de un ingredient special, pot deveni preferatele carnivorilor impatimiti. Elizabeth Capaldi-Phillips, psiholog la Universitatea de Stat din Arizona, a demarat un studiu pentru a gasi combinatia potrivita care sa-i faca pe oameni, si in special pe copii, sa manance cu pofta orice leguma. Solutia ar putea salva generatii intregi de la obezitate. Cercetatorii au descoperit ca prescolarii implicati in studiu au acceptat gustarile cu legume daca acestea au fost acoperite cu un strat subtire de crema de branza. Dupa un timp, copiii au inceput sa consume legumele si in stare naturala, fara niciun adaos. Combinatia, mai arata oamenii de stiinta, a facut mai usor de inghitit aproape toate legumele, iar proteinele din branza le-au dat celor mici senzatia de satietate, anuntaDoctorulZilei.ro.
Top cinci cele mai bune locuri de dormit din toata lumea. Am inceput deja sa intelegem cat de important este somnul in viata noastra. Somnul insuficient nu doar contribuie la riscuri semnificative pentru sanatate, dar reprezinta si pierderi materiale importante din cauza diminuarii productivitatii. Insa, exista anumite locuri pe pamant in care somnul este considerat un bun de pret, locuri care ar trebui sa ne serveasca drept exemplu demn de urmat. „Huffington Post” a realizat o lista cu cele mai bune locuri de dormit din lume. De la oraselul german care pune somnul pe primul loc pana la „miezul” cercetarii despre somn de la Universitatea Harvard, toata lumea incearca sa ne aduca aminte ca una dintre cele mai importante parti ale vietii, care ne mentine sanatosi si fizic si mintal, este somnul, informeazaAdevarul.