Utile: Care sunt cele mai nocive mezeluri. Reteta preparatelor de carne care pun in pericol sanatatea romanilor; Ce indicatii au suplimentele alimentare; Top 20 alimente bune pentru potenta, inima, memorie, piele si par; Atentie la sucurile acidulate! Pot favoriza astmul
Care sunt cele mai nocive mezeluri. Reteta preparatelor de carne care pun in pericol sanatatea romanilor. Multe dintre alimentele existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs – fapt esential cand vine vorba de mancare. Aspectul e sesizat si in raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), potrivit caruia o mare parte dintre alimentele vandute in comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia in vigoare. Datele ANPC arata ca in 2010 au fost prelevate 367 de probe de produse alimentare (preparate din carne, lapte si produse lactate, orez, gem) si s-a constatat ca la 39,8% dintre probele examinate nu s-au respectat prevederile legale in vigoare, scrieGandul.
Ce indicatii au suplimentele alimentare. In anumite situatii, carentele nutritionale pot fi acoperite cu ajutorul suplimentelor alimentare. Se recomanda insa ca administrarea de vitamine si de minerale sa nu se faca dupa ureche, deoarece pot pune sanatatea in pericol. Prin urmare, cere sfatul medicului, ba, mai mult, cumpara astfel de produse numai din farmacii. Vitamina A. Intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea ochilor si grabeste vindecarea ranilor. In plus, este o vitamina cu puternic efect antioxidant. Vitamina B1(tiamina). Imbunatateste circulatia sanguina si este esentiala pentru functionarea optima a creierului si pentru digestie. Vitamina B2 (riboflavina). Previne aparitia artritei reumatoide, arteriosclerozei si ofera protectie impotriva cancerului de colon. In plus, sprijina metabolismul carbohidratilor, anuntaAdevarul.
Top 20 alimente bune pentru potenta, inima, memorie, piele si par. Morcovii si legumele verzi ascut vederea, somonul si avocado previn aparitia infarctului, stridiile cresc libidoul, afinele ajuta memoria, iar citricele si germenii de grau sunt buni pentru piele. Anumite alimente sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra anumitor functii ale organismului. De exemplu, somonul si pestele gras contin grasimi bune pentru inima, scoicile cresc libidoul si stimuleaza productia de sperma, iar citricele si rosiile protejeaza pielea de radicalii liberi si chiar incetinesc aparitia ridurilor. Cu ajutorul nutritionistului Luiza Pirvu, am intocmit lista alimentelor bune pentru ochi, memorie, inima, potenta, piele si par, informeazaEVZ.
Descoperire miraculoasa: savantii au gasit molecula ce ar putea opri cancerul ovarian. Cercetatorii britanici de la universitatea Imperial College din Londra au facut o descoperire ce ar putea pune capat multor tragedii: o proteina care are capacitatea de a bloca dezvoltarea cancerului in tesuturi. „Molecula OPCML”, descoperita de oamenii de stiinta din Marea Britanie este activa in testurile sanatoase, dar inactiva in celulele canceroase, iar prin inlocuirea acestei proteine la suprafata celulelor canceroase s-ar putea obtine un nou tratament contra acestei maladii, scrieLibertatea.
Savantii americani sustin ca au descoperit secretul longevitatii. Oamenii de stiinta de la The National Institutes for Aging sustin ca persoanele care mananca putin isi pot prelungi speranta de viata. Pe parcursul studiului s-a mai constatat ca aceste persoane inregistreaza performante intelectuale, spre deosebire de cei care mananca mult. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au dat unui grup de cobai o cantitate minima de hrana, care sa ii mentina in viata si care sa nu le puna sanatatea in pericol. Rezultatele obtinute au aratat ca animalele de laborator si-au dublat speranta de viata. Apoi, savantii au testat teoria si pe subiecti umani. In cazul oamenilor s-a constatat ca persoanele care mancau mai putin si-au imbunatatit functia cardiovasculara si cea sanguina. Specialistii precizeaza ca acesti voluntari prezentau si un risc scazut de a se confrunta cu Alzheimer, deoarece functiile creierului erau imbunatatite, anuntaGandul.
Atentie la sucurile acidulate! Pot favoriza astmul. Persoanele care beau peste o jumatate de litru de bauturi carbogazoase pe zi prezinta un risc crescut de a suferi de astm, se arata intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta australieni de la Universitatea din Adelaide si publicat in revista „Respirology”. Studiul a cuprins un esantion de peste 16.900 de voluntari cu varste de peste 16 ani. Timp de doi ani, voluntarii au fost sunati la intervale regulate de timp si intrebati ce cantitate de bauturi acidulate consumau. S-a observat ca 13,3% din voluntarii care sufereau de astm obisnuiau sa consume zilnic peste o jumatate de litru de bauturi acidulate. De asemenea, din cei 15,6% participanti la studiu care sufereau de boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), majoritatea consumau aproape un litru de astfel de bauturi, informeazaAdevarul.