Sari direct la conținut

Utile: Cauzele mirosului urat al transpiratiei. Vezi cum scapi de el; Ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede; Sfaturi pentru ingrijirea corecta a urechilor

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Epidemie globala de tuberculoza rezistenta la tratamente: „TBC-ul rezistent este problema tuturor”. Organizatia „Medici fara frontiere” a dat publicitatii un raport conform caruia exista o incidenta crescuta de tuberculoza rezistenta la tratamente, numita „cea mai mare amenintare asupra sanatatii globale”. Tuberculoza (TBC – abreviere pentru „bacilul de tubercul”), care este cauzata de bacteria „Mycobacterium tuberculosis”, este una dintre bolile care fac cele mai multe victime, conform datelor furnizate de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din SUA, scrie Adevarul.

Cauzele mirosului urat al transpiratiei. Vezi cum scapi de el. Primavara isi intra in drepturi si caldura a inceput sa ne provoace transpiratie. Daca ai impresia ca mirosi urat cand iesi dintr-un metrou aglomerat, sau daca ai alergat dupa autobuz, s-ar putea sa fie un semnal de alarma. Vezi cum scapi de mirosul urat al transpiratiei si care sunt cauzele. Multi factori determina mirosul transpiratiei tale: ce mananci, ce nu mananci si bei, ce produse cosmetice folosesti, cat efort faci, ce boli ai, ce medicamente , suplimente si vitamine iei, scrie Libertatea.

Prof. Mihai Voiculescu, specialist ExMedica: „Bolile de ficat reprezinta noua provocare a secolului”. Cum va protejati de ele. Daca in urma cu 50 de ani, medicii au observat cresterea numarului de bolnavi cu afectiuni cardiace, acum, aceleasi tendinte se observa in cazul bolilor ficatului. Profesorului Mihai Voiculescu, presedintele Comisiei de Hepatologie din Ministerul Sanatatii si medic la ExMedica, explica fenomenul. Numarul romanilor care sufera de hepatita B si C este de ordinul milioanelor, iar riscul de transmitere a acestor boli nu este de neglijat, scrie EVZ.

Reguli anti-imbatranire. Ce trebuie sa facem ca sa traim mult si bine. Desi nu s-a descoperit leacul pentru tinerete fara batranete, exista mai multe teorii care promit efecte spectaculoase. Iata cateva metode la indemana oricui. La capitolul viata lunga si sanatoasa, japonezii au batut toate recordurile. Nu sunt departe de ei nici grecii sau italienii. Studii facute de-a lungul timpului au incercat sa gaseasca explicatii. Vi le prezentam pe cele mai importante, scrie Doctorul zilei.

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a urechilor. Pentru a impiedica patrunderea agentilor patogeni in urechea interna, exista un mecanism de autoaparare: secretia de cerumen. Cerumenul protejeaza urechea, avand totodata si rol de autocuratare, odata cu scurgerea substantei eliminandu-se si celulele moarte rezultate din procesul de regenerare a pielii. Iti poti spala urechile de doua ori pe saptamana. Este o conceptie gresita aceea ca urechile trebuie spalate zilnic. Cerumenul are un rol protector pentru canalul auditiv si trebuie lasat sa-si indeplineasca functia, scrie Click.

Ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Dintii tai erau sanatosi pana acum cativa ani si te-ai trezit ca, brusc, te-ai umplut de carii? Vezi ce boli poti sa ai daca ti se strica dintii repede. Dereglari alimentare. Daca suferi de bulimie, dintii tai se vor strica foarte repede. Voma contine acid din stomac, foarte coroziv pentru dinti. De asemenea, daca suferi de anorexie, lipsa de nutrienti pe termen lung poate duce la caderea dintilor. Probleme de fertilitate. Studii recente arata ca exista o legatura puternica intre problemele cu dintii si problemele de fertilitate, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro