Sari direct la conținut

Utile: Ce boli ascunde pofta de dulce; O grupa de sange ar putea influenta aparitia problemelor de memorie la batranete; Semnele de alarma care anunta diabetul

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce boli ascunde pofta de dulce? Consumul excesiv de dulciuri poate duce la obezitate, diabet si alte boli metabolice, dar si pofta in sine poate ascunde anumite boli, spun medicii. Lucrezi mai mult de 40 de ore pe saptamana si te simsi obosit mai mereu? Rezolvi problema cu o cafea dimineata si multe dulciuri pe parcursul zilei? De vina ar putea fi problemele glandei tiroide. In loc sa bei cafea, care scade drastic energia si agraveaza pofta de dulciuri, bea mai multa apa, evita fast-food-ul si orienteaza-te spre cereale, paine si paste integrale, care mentin energia pentru o perioada mai lunga de timp. Nu trece o zi fara sa tanjesti dupa mai multe felii de paine sau dupa o prajitura? Te confrunti des cu infectii cu fungi (Cum ar fi piciorul atletului) sau cu balonare, diaree si constipatie? Ai urmat un tratament cu antibiotice sau steroizi mai mult timp? Poate fi vorba de o infectie cu bacterii sau paraziti, care cer permanent zahar ca sa se multiplice, noteaza doctorulzilei.ro.

5 secrete sa te lasi de cafea dimineata. Doar mirosul de cafea te trezeste dimineata? S-ar putea sa te inseli! Specialistii britanici au descoperit cinci metode naturale care te pun pe picioare la inceputul zilei si fara sa consumi cafeina. Mananca un mar. Se spune ca un mar pe zi tine medicul deoparte. Foarte adevarat, mai ales ca acesta contine fructoza, care-ti asigura necesarul de energie timp indelungat. Bea un ceai de ghimbir. Ceaiul de ghimbir e bogat in vitamina C, magneziu si alte minerale si poate fi un inlocuitor eficient al cafelei. Mananca un ou la micul dejun. Micul dejun, pe langa faptul ca ne ofera energie, este o sursa importanta de calciu, fier, complexul de vitamine B, proteine si fibre. Introdu cate un ou la masa dimineata, deoarece contine foarte multa colina, un aminoacid care stimuleaza creierul, informeaza Click.

O grupa de sange ar putea influenta aparitia problemelor de memorie la batranete. Persoanele cu grupa de sange AB ar putea prezenta un risc mai mare de a suferi de probleme de memorie la batranete, indica un studiu al unei echipe de cercetatori americani, potrivit bbc.co.uk. O echipa condusa de profesorul Mary Cushman, de la Colegiul de Medicina de la Universitatea din Vermont, Burlington, a analizat informatii despre aproximativ 30.000 de persoane cu varsta de peste 45 de ani, din Statele Unite. In timpul studiului, cercetatorii au identificat 495 de persoane in cazul carora au aparut probleme in gandire si pierderi de memorie ( tulburari cognitive) intr-o perioada de trei ani. Persoanele cu probleme au fost comparate cu alti 587 de voluntari care nu prezentau probleme de memorie. Dintre cei 495 de voluntari cu astfel de probleme, 6% aveau grupa sangvina AB, procent mare decat valoarea de 4% din populatia generala care au aceasta grupa de sange. Prin urmare, s-a putut constata ca persoanele cu grupa AB au prezentat un risc cu 82% mai mare de a avea dificultati de memorie, limbaj si atentie, scrie Adevarul.

Semnele de alarma care anunta diabetul. Exista doua forme de diabet: cel de tip I, cand organismul nu mai produce deloc insulina si cel de tip II, asociat cu obezitatea si sedentarismul, cand apare rezistenta la insulina proprie, care duce, in final, la reducerea secretiei de insulina, dar nu totala. Diabetul de tip I apare, in general, la copii si tineri si este mai grav decat cel de tip II. Niciunul nu se vindeca definitiv. O simpla analiza a glicemiei poate indica boala. O valoare mai mare de 126 inseamna diabet. Exista insa si alte semne care tradeaza afectiunea. Urinarile dese si abundente, mai ales in timpul noptii, ar putea ascunde un diabet de tip II. Cand exista exces de glucoza in sange, rinichii isi intensifica activitatea pentru a scapa de ea. Episoadele de foame intensa apar din cauza oscilatiilor glicemiei. Cand nivelul zaharului din sange scade, organismul crede ca nu a fost hranit si cere mai multa glucoza pentru a functiona bine. Aces semn este specific diabetului de tip I, informeaza doctorulzilei.ro.

Te doare in gat cand inghiti? Vezi ce boli poti sa ai. Durerea in gat poate sa aiba multe cauze, dar daca te jeneaza mai ales la deglutitie, poate sa fie un avertisment al organismului. Te doare in gat cand inghiti? Vezi ce boli poti sa ai. Infectiile cu streptococi sunt destul de comune, mai ales la copii si sunt niste infectii bacteriene care provoaca febra si inflamarea gatului. Daca ai „rosu in gat”, pete albe peste zone inrosite, dureri si tuse dureroasa, febra si frisoane, s-ar putea sa fie vorba de infectie cu streptococ. Ca si alte infectii in gat, amigdalita este umflarea amigdalelor (noduli limfatici din gat) din cauza unei bacterii sau viroze. Durerile sunt insotite de febra, amigdalele se vad umflate si nu poti inghiti bine nici macar lichide? Probabile ste doar o amigdalita, mergi al medic pentru tratament, scrie Unica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro