Sari direct la conținut

Utile: Cele mai simple si savuroase retete de pasca; Cat sunt de bune fibrele pentru organism? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic; Cum facem cea mai buna friptura de miel. Cum alegem carnea si cum trebuie sa o gatim

HotNews.ro

Cele mai simple si savuroase retete de pasca. De la preparatul traditional cu branza, la cea glazurata cu ciocolata Alaturi de oua rosii si cozonac, pasca este simbolul sarbatorilor de Paste, fiind nelipsita de pe masa romanilor. Retetele de pasca sunt adaptate de gospodine in functie de traditiile zonei si de gust. La inceputuri, pasca era o paine nedospita, mancata de evreii religiosi in timpul Pastelui. De-a lungul anilor, pasca a ramas un simbol al sarbatorilor pascale, insa de la paine nedospita s-a transformat intr-un desert delicios. Va propunem astazi trei retete de pasca, pe cat de simple, pe atat de savuroase, scrie Adevarul.

Cat sunt de bune fibrele pentru organism? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic Alimentele care contin fibre s-au integrat rapid in meniul nostru de viata. Pare ca sunt necesare, dar chiar asa e? „Cand vine vorba de fibre, toata lumea e de acord: cu cat mai multe, cu atat mai bine. Ca sa fiu sigura ca toata lumea stie, subliniez: fibrele nu pot fi digerate de catre oameni (nu avem enzimele necesare), nu aduc niciun nutrient in organism si au valoare calorica zero”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare. Asa ca am definit, de la mine putere, randamentul fibrelor ca fiind raportul dintre cantitatea de fibre continuta intr-un produs si valoarea calorica a acestuia, potrivit CSID.

Cum facem cea mai buna friptura de miel. Cum alegem carnea si cum trebuie sa o gatim In toate pietele din Brasov se vand anul acesta miei. Preturile sunt intre 20 si 25 de lei pe kilogram, cel mai ieftin fiind in Piata Dacia unde sunt si cei mai multi comercianti. Cel mai bun miel este cel care are intre 12 si maximum 14 kilograme. Este cel mai fraged si are grasime atat cat trebuie, dar si carne suficienta. Apoi, rebuie sa stiti ce carne sa folositi pentru friptura. „Daca vreti sa faceti friptura la cuptor, cel mai bine este sa alegeti pulpa din spate. Este perfecta si are carne din belsug. Cotletele de miel se fac foarte bine la gratar si inainte sa le serviti este bine sa puneti pe ele putin unt cu verdeturi. Asa vor fi mai suculente. De asemenea, zona care are coaste se poata gasi cu spanac, ca un stufat, si este foarte gustos”, mai spune bucatarul, relateaza Adevarul.

Cum combatem problemele ochilor? Regulile de aur pentru sanatatea oculara In era ecranelor, vederea este suprasolicita. Pentru sanatatea ochilor, aceste alimente nu au voie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Pentru a trai, a munci si a se mentine sanatos, omul are nevoie de aproximativ 50 de substante nutritive. Ochiul este un organ de inalta performanta, care se bazeaza pe nutrientii asimilati din hrana, prin circuitul sanguin, de la vitamina A pana la oligoelementul Zinc, de la vitamina E, indispensabila in lupta cu radicalii liberi, pana la substanta galbuie din plante, luteina, potrivit Doctorul Zilei.

Punctele negre. Cum pot fi combatute si cat de indicate sunt leacurile babesti Punctele negre apar din cauza mai multor factori: supra-secretie de sebum, prezenta unui deficit de cheratinizare, o ingrosare a stratului cornos din epiderma. La acesti factori contribuie si rutina de ingrijire cosmetica neadecvata (cosmetice alese gresit, demachiere deficitara,incorecta, lipsa tratamentelor la nivelul pielii ce au in vedere oxigenarea si golirea porilor de sebum). Productia in exces de sebum este afectata de: dereglari hormonale (ce afecteaza glandele pilosebacee mai ales in perioada pubertatii), stres (prin cresterea secretiei glandelor suprarenale, cauzand si agravand acneea), scrie CSID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro