Utile: Cele mai socante mituri despre cura de slabire; Plasturii vor lua locul injectiilor cu insulina; Zambiti mai des ca sa scapati de stres!
Cum slabesti in zonele cu probleme. Practicarea exercitiilor fizice in mod regulat, respectarea unei alimentatii sanatoase si masajele de drenaj sunt moduri prin care poti avea un corp mai tonifiat. Afla in cele ce urmeaza cum le poti combina in terapii eficiente pentru zonele tale „delicate”! Aceste parti ale corpului sunt primele care acumuleaza grasimi.Trebuie sa le „modelezi” prin schimbarea obisnuintelor alimentare. Renunta la prajeli, redu cantitatea de paine alba, paste, branza grasa sau elimina-le cu totul din alimentatie. Inlocuieste-le cu fructe, cu legume sau cu alimente care contin proteine (carne alba preparata la aburi sau la cuptor, lapte si iaurt degresat, oua fierte). In timpul dusului, maseaza pielea din aceste zone cu o manusa aspra si alterneaza rapid apa calda cu cea rece. Imediat dupa dus, aplica o crema anticelulita. Toate acestea imbunatatesc circulatia sangelui si cresc fermitatea pielii, scrie Adevarul.
Zambiti mai des ca sa scapati de stres! Un semn caracteristic al stresului profund apare atunci cand ajungem sa tinem falcile incordate tot timpul, fara a mai putea macar sa constientizam acest gest. Un antidot al acestui obicei este sa reinvatam sa zambim frecvent, ajungand astfel sa ne bucuram din nou de viata si de starea mai buna de sanatate pe care o vom capata. Stefan Pusca, specialist in terapii complementare, ne arata un exercitiu simplu care readuce zambetul pe buze. Zambetul deblocheaza canalele energetice ale organismului si intareste energia tuturor organelor, constituind si o adevarata dezintoxicare psihica. Urmatorul exercitiu extinde asupra intregului organism efectele pozitive ale zambetului: asezati in pozitie comoda veti relaxa mai intai toti muschii faciali pe verticala de sus in jos. Incepeti cu fruntea, zona globilor oculari, pometii obrajilor, buzele si apoi lasati maxilarul inferior sa atarne putin pentru a putea relaxa jumatatea de jos a fetei, anunta Click.
Plasturii vor lua locul injectiilor cu insulina. Un plasture asemanator celor utilizate pentru tratamentele de substitutie hormonala sau celor cu nicotina ar putea fi solutia viitorului pentru diabeticii insulinodependenti. Utilizat impreuna cu un dispozitiv pe baza de ultrasunete, el inlesneste ajungerea insulinei in sange fara intepaturi si intocmai in cantitatile necesare pentru a pastra glicemia in limite normale. Procedeul a fost testat in Statele Unite si se afla „pe banca de probe” in Marea Britanie. Testele de pana acum au aratat ca un asemenea plasture poate suplini cu succes injectiile cu insulina, timp de cateva zile, de care are nevoie un bolnav de diabet, informeaza Adevarul.
Cele mai socante mituri despre cura de slabire. Ai auzit aceste sfaturi de atatea ori incat sigur aia juns sa le crezi. Ei bine, nu e necesar sa sari peste cina in fiecare seara si nici sa renunti la grasimi. Iata ce alte mituri despre diete sunt false. Se zice ca la cura de slabire trebuie sa mananci putin si des fiindca fiecare masa iti ridica putin metabolismul. De fapt, o masa are un efect neglijabil asupra metabolismului. Unele alimente, de exemplu cele care contin cafea sau condimente picante pot sa-ti faca arderile mai intense, dar nu atat de mult incat sa slabesti din asta. Metabolismul depinde de greutatea ta si compozitia corporala – cu cat ai mai multi muschi, cu atat arzi mai multe calorii – si nu de frecventa cu care mananci, scrie Libertatea.
Cum sa prepari carnea pe gratar. Pentru gratar, alege pestele. Carnea de pasare nu se patrunde la fel de bine si are un risc ridicat de toxiinfectii. „Nu se pune carnea direct pe flacara, ci se asteapta ca focul sa arda mocnit. Este de preferat sa se aleaga carnea cat mai slaba, care trebuie sa fie taiata subtire, pentru a se patrunde bine”, spune Corina Zugravu. Nutritionista explica si ce se intampla in cazul in care ai ales carnea de pui pentru gratar. „Puiul e greu de preparat, nu se patrunde bine la articulatii si e risc mare de toxiinfectie cu bacteriile Salmonella si Campylobacter. Mai degraba este bun pestele sau o carne slaba de purcel. Ar merge si piept de gaina dezosat”, afirma medicul, anunta Adevarul.