Utile: Consumul moderat de bere ar putea preveni aparitia diabetului; Infarctul "silentios" se manifesta ca o simpla raceala dar poate distruge inima definitiv; Cinci motive pentru care sa mananci oua
Cinci motive pentru care sa mananci oua. Mitul ca ouale sunt periculoase pentru noi se pare ca a fost demontat de nutritionisti. Conform acestora, ouale au proteine, contin colesterol, atat rau, cat si… bun, si previn apairitia bolilor de ochi. Este adevarat ca ouale contin colesterol si multi dintre noi seferesc sa le consume tocmai din aceasta cauza. Totusi, nu ar trebui sa le ocolim, pentru ca organismul nostru are nevoie de colesterol, chiar daca este LDL. Acesta este „un produs” necesar pentru diverse functii ale organismului. Astfel, mentii un echilibru in corp. In plus, cantitatea de LDL continuta de oua nu ne pune sanatatea in pericol, sustin nutritionistii, scrieUnica.ro.
Consumul moderat de bere ar putea preveni aparitia diabetului. Diabetul este o tulburare a metabolismului ce este determinata de productia insuficienta de insulina. Afectiunea este fie mostenita genetic, fie provocata de o viata sedentara sau de o dieta nesanatoasa. Studiile efectuate de cercetatori spanioli au demonstrat ca datorita continutului sau de micro si macronutrienti, berea consumata moderat si insotita de o dieta bogata in legume, fructe si peste (dieta mediteraneana), poate reduce riscul aparitiei diabetului. Pentru ca aceasta boala afecteaza din ce in ce mai multe persoane in intreaga lume, medicii specialisti vin cu recomandari de care trebuie sa se tina cont daca se doreste prevenirea bolii, anuntaClick.
Infarctul „silentios” se manifesta ca o simpla raceala dar poate distruge inima definitiv. Jumatate dintre noi ne confruntam cu unul fara sa ne dam seama. Nu toate atacurile de cord se manifesta prin dureri in capul pieptului si transpiratii abundente, unele „lovesc in tacere si pe neasteptate” in lipsa oricarui simptom, sugereaza un nou studiu efectuat de National Institutes of Health (NIH). Jumatate dintre atacurile de cord pot fi „silentiose”, insa sunt la fel de mortale. In cadrul studiului cercetatorii au recrutat circa 1.800 de persoane cu varsta de circa 45 de ani care nu sufereau de boli de inima si i-au monitorizat vreme de 10 ani. Cercetatorii au observat ca 8% dintre participantii la studiu au prezentat semne ale afectiunilor cardiace. Majoritatea au trecut neobservate si netratate, iar aproape jumatate dintre pacientii care au fost cercetati pentru boli cardiace, erau suspecti de atac de cord, ceea ce arata, spun cercetatorii, ca este posibil sa fi avut un atac de cord in lipsa simptomelor, informeazaDoctorulZilei.ro.
Cinci metode rapide prin scapi de migrene. Migrenele sunt cele mai frecvente afectiuni ale secolului 21. Cauzele lor sunt diverse, de la stres, oboseala, raceli frecvente pana la ochelarii nepotriviti. Cele mai eficiente remedii antimigrene sunt medicamentele antinflamatoare. Din pacate, cele mai eficiente nu sunt si cele mai sanatoase. Noi avem cinci remedii sanatoase pentru a elimina durerile cauzate de migrene. O cafea tare (de preferat espresso) in care ai stors jumatate de lamaie poate fi un remediu foarte bun atunci cand suferi de o migrena la locul de munca. Fa un decoct de sunatoare din o lingura de flori de sunatoare si 250 de ml apa calda. Lasa la infuzat 15 minute si strecoara. Se recomanda trei astfel de cani pe zi. Fierbe jumatate de litru de apa si adauga o lingura de frunze uscate de menta. Lasa la infuzat o jumatate de ora si bea o cana de ceai de trei ori pe zi, scrieUnica.ro.
Ce spun specialistii in nutritie: iata din ce alimente iti iei calciul. Rezultatul ultimelor analize de sange a aratat ca ai lipsa de calciu? Descopera in randurile de mai jos care sunt alimentele pe care trebuie sa le incluzi in dieta pentru a scapa de aceasta problema! Toata lumea a auzit de alimente care sunt fortificate cu vitamina D sau calciu. Asa ca pot fi o sursa buna de calciu. Fulgii de ovaz (1 cana contine 187 mg calciu), sucul de portocale, laptele de soia (1 cana contine 300 mg calciu) sunt surse de calciu foarte bune, si pot fi consumate la micul dejun cu cereale pentru doza zilnica de calciu. Sa nu uitam de tofu, care contine boabe de soia uscate si este o alternativa foarte sanatoasa pentru cei care nu mai vor sa consume carne. Se cunoaste faptul ca soia se poate modifica genetic foarte usor, dar exista inca soia sanatoasa. Jumatate de cana de tofu contine 860 de mg de calciu, anuntaClick.