Sari direct la conținut

Utile: Cum previi depunerea neuniforma a grasimii; Sindromul colonului iritabil: 5 metode eficiente de ameliorare a simptomelor; Solutii sigure sa cureti petele de vopsea de par

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum previi depunerea neuniforma a grasimii Ai grija ce mananci – Dupa ce treci de 30 de ani, nivelul de energie este mai mic. In aceste conditii, trebuie sa faci schimbari in alimentatie, pentru ca ai nevoie de mai putine calorii decat in tinerete. Consumul de alimente fara aditivi sau conservanti este, de asemenea, de ajutor si te va ajuta sa previi depunerea neuniforma a grasimii. Fa sport – Sportul este obligatoriu pentru a ramane sanatoasa si tanara cat mai mult timp. Trebuie sa fii atenta la ce exercitii faci, pentru ca nu toate te ajuta. Ridicarea de greutati este cea mai buna metoda de a avea un trup frumos. Aceste exercitii iti intaresc masa musculara si iti dau energie. In plus, imbunatatesc functiile cognitive si te ajuta sa gandesti mai bine. Nu te stresa – Stresul nu te lasa sa te odihnesti bine, iar lipsa somnului duce la pofte nesanatoase in timpul zilei. Este foarte important sa te relaxezi si sa te deconectezi cand ajungi acasa, ca sa poti dormi cel putin opt ore pe noapte. Pe masura ce imbatranesti, stresul duce si la cresterea tensiunii arteriale, asa ca este important sa fii calma, scrie Unica.

Sindromul colonului iritabil: 5 metode eficiente de ameliorare a simptomelor 60 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de sindromul colonului iritabil. Printre factorii favorizanti ai acestei afectiuni se numara: o mucoasa intestinala sensibila la stres, administrarea de antibiotice sau antiinflamatoare in exces, infectii intestinale repetate, o alimentatie saraca in fibre si bogata in zahar, consumul exagerat de alcool. 1. Consuma alimente bogate in proteine, fibre, grasimi bune si probiotice. Pentru a evita dezechilibrul nivelului de zahar din sange, este necesar sa consumi proteine la fiecare masa. Cele mai recomandate sunt proteinele animale din carnea de pui si peste si proteinele vegetale din nuci, fasole sau tofu. 2. Evita alimentele procesate. Aceasta categorie de alimente sunt pline de conservanti, care deregleaza metabolismul zaharului si al lipidelor. Daca suferi de sindrom de colon iritabil, evita, asadar, carnurile procesate (mezeluri, carnati, hamburgeri), bauturile racoritoare din comert, dulciurile, produsele de patiserie, cerealele cu zahar, conservele de fructe in sirop, margarina, chipsurile, snacksurile si cartofii prajiti, Integral pe Avantaje.

Solutii sigure sa cureti petele de vopsea de par Petele de vopsea de par sunt cel mai greu de scos. Oricat ai fi de atenta cand te vopsesti, se poate intampla ca vopseaua sa curga pe haine, pe covor sau pe tapiseria mobilei. Iata cateva metode care te vor ajuta sa o cureti si sa salvezi obiectele patate. Inainte de a incerca sa cureti vopseaua de par, verifica daca materialul patat poate fi tratat cu inalbitor. In acest caz, pune intr-un lighean apa rece si clor sau inalbitor si lasa hainele la inmuiat, conform instructiunilor de pe eticheta. Dupa ce trece timpul indicat pe eticheta, clateste bine haina cu apa rece si abia apoi spal-o cu detergent obisnuit. Este important sa clatesti de cateva ori hainele dupa ce au stat in clor, deoarece inalbitorul ataca fibrele si deterioreaza materialul daca nu este bine spalat, informeaza Libertatea.

Cauzele anxietatii in iubire Cunoaste-ti si controleaza-ti criticul interior – Cand incepem sa ne constientizam aceste atitudini negative pe care le avem fata de noi insine, trebuie sa facem un efort sa actionam si impotriva directivelor pe care ni le traseaza criticul. Pastreaza-ti independenta – Nu trebuie sa renuntam la anumite trasaturi esentiale ale noastre doar pentru a fuziona in cuplu. Mai mult, pastrarea acestor aspecte unice reprezinta ceea ce ne-a atras reciproc de prima data. Nu reactiona, indiferent cat de anxios esti – Daca simtim ca avem un comportament bazat pe respect dar nu primim de la partener ceea ce ne dorim, putem lua decizia in mod asumat de a discuta cu el schimbarea situatiei. Nu cauta reasigurari si nu evalua – Trebuie sa ne straduim si sa lucram pentru a ne simti noi bine cu noi insine, acceptand pe deplin iubirea si afectiunea oferita de partener, scrie Psychologies.

Iti cumperi un apartament nou? Iata la ce sa fii atent cand il iei in primire Prima verificare este cea juridica. Aici intra autorizarea de construire, procesulverbal de receptie a lucrarii, cadastru etc. Trebuie sa fii atent ca in cadastru sa figureze exact ce cumperi si sa nu existe ceva in plus sau in minus fata de plan. A doua este verificarea tehnica. Care e si cea mai importanta. De exemplu, daca apartamtenul se afla la ultimul etaj, ar trebui ca proprietarul sa vina insotit de un expert in terase si acoperisuri. Dupa mutare, aceasta verificare atenta trebuie dublata si de o intretinere corespunzatoare. Evident ca, daca vei folosi materiale potrivite de curatenie pentru parchet, daca vei aerisi incaperile pentru indepartarea umiditatii si vei efectua un reglaj pe an la tamplarie, schimband periodic garniturile, nu vor fi probleme de fond, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro