Utile: Cum sa slabesti fara dieta: accelereaza-ti metabolismul; Cat te costa o zi de spitalizare ca neasigurat; Impletiturile si permanentul pot distruge ireversibil radacina firului de par
Cum sa slabesti fara dieta: accelereaza-ti metabolismul. Un metabolism crescut este mai eficient decat un regim, pentru ca stimuleaza arderea grasimilor, precizeaza medicii nutritionisti. Intr-o dieta se poate intampla ca, dupa toate restrictiile alimentare, sa nu apara rezultatul pe care il asteptam. Acest efect mai apare si atunci cand alegem diete fara sa consultam un specialist sau fara sa ne cunoastem toleranta organismului la anumite produse. De asemenea, ritmul alert in care traim nu ne permite sa respectam cu sfintenie regulile unui regim de slabire, scrie Gandul.
Bolile corporatistilor. Tuse seaca, iritatia ochilor, a gatului si a pielii, somnolenta si iritabilitate sunt simptome care apar dupa opt ore de munca intr-o hala neaerisita. Nu doar coloana vertebrala sufera la birou, ci si plamanii, gatul, ochii, pielea, stomacul si creierul. Sistemele de ventilatie si de umidificare a aerului sunt adevarate pepiniere de fungi si bacterii, care, de multe ori, ajung in plamanii angajatilor. In plus, sistemele de ventilatie poarta infectiile respiratorii sau conjunctivitele de la o persoana la alta. Aerul „inchis” din halele fara ferestre usuca pielea si mucoasele, creierul nu mai primeste suficient oxigen si apar durerile de cap. Singurele care pot fi oarecum prevenite sunt afectiunile musculare si articulare: stati cu spatele drept, picioarele la podea, monitorul la o jumatatate de metru de privire, mouse-ul cat mai aproape de tastatura si mainile rezemate pe manerele scaunului, anunta EVZ.
Cat te costa o zi de spitalizare ca neasigurat. Pana cand nu va aparea cardul national de sanatate, nu va exista un control riguros al neasiguratilor care se trateaza in sistemul public, fara sa reprezinte urgente medicale. Cei care nu isi platesc contributiile la sanatate se pot trata linistiti in spitalele din Romania, pentru ca autoritatile sanitare nu detin mecanisme riguroase de control, iar medicii interneaza, de regula, atat cazurile de urgenta, cat si pe cele mai putin grave. Legea spune insa ca doar in situatiile de urgenta neasiguratii pot primi tratament gratuit, pe principiul solidaritatii sociale. „Nu exista legislatie foarte bine aplicata, astfel incat sa poata fi refuzata internarea celor care nu sunt urgente si care ar putea fi tratati, spre exemplu, in ambulatoriu. Daca s-ar face o analiza serioasa a ceea ce se intampla in sistemul spitalicesc romanesc, 30% din pacientii internati nu s-ar dovedi urgente. Reteaua policlinicilor, care mai punea filtru pentru acesti pacienti, a fost, din pacate, distrusa, informeaza Romania Libera.
Afla cum poti sa scapi de burta. Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam, fiecare dintre noi, pe masura ce inaintam in varsta este aparitia burtii. Cele mai simple exercitii despre care se spune ca ne scapa de burta sunt abdomenele. Despre ce exercitii au efect, care sunt mituri si care dau rezultate a povestit Nicolae Cristea, personal trainer la clubul Body Exprim, multiplu campion national si campion balcanic absolut la bodybuilding. Antrenorul a explicat ca abdomenele se pot lucra in fiecare zi, insa pentru a evidentia muschii astfel intariti trebuie sa dispara grasimea care ii acopera, iar asta se poate intampla doar daca faci si exercitii cardio: zumba, tae-bo, kangoo jumps, alergare, bicicleta eliptica etc, scrie Libertatea.
Impletiturile si permanentul pot distruge ireversibil radacina firului de par. Medicii dermatologi atrag atentia ca anumite coafuri distrug radacina firului de par. Coafurile care afecteaza bulbul pilos de pe scalp, adica radacina, sunt coada de cal, cocul strans sau permanentul strans. In cazul parului facut permanent, atentia trebuie sa fie si mai mare, pentru ca este afectat atat firul, cat si radacina. Aceste tipuri de aranjare a parului duc, cu timpul, la distrugerea ireversibila a radacinii firului de par, si astfel apare o pata de chelie in zona scalpului. Pierderea firului de par apare din cauza tractiunii care se exercita asupra bulbului pilos de pe scalp, explica medicii dermatologi, anunta Gandul.