Utile: Doctorul Google. 60% dintre oameni cauta pe internet remedii naturiste la afectiuni grave. Care dintre ele functioneaza; De ce suntem mai scunzi decat stramosii nostri si de ce avem creierul mai mic
Nu lasati durerile de la picioare sa va transforme in sedentari. Disconfortul de la nivelul picioarelor se poate croniciza si va poate descuraja sa mai mergeti pe jos, ceea ce va poate lasa cu kilograme in plus si un tonus muscular scazut. Durerile de picioare netratate pot fi semnul unor afectiuni care se pot agrava in timp si va pot tine intr-un stil de viata sedentar. Inflamarea tesuturilor si monturile sunt printre principalele motive care va pot cauza disconforturi la nivelul picioarelor, scrie Romania Libera.
Automutilarea, strigat de ajutor sau teribilism. Persoanele care se ranesc singure incearca, in general, sa-si alunge suferintele sufletesti prin durere fizica, dar exista si un numar mare de tineri care recurg la acest gest doar din teribilism. Automutilarea este o problema intalnita mai ales la adolescenti, spun psihiatrii. Multi dintre cei care se ranesc cu buna-stiinta isi regreta faptele si evita sa-si arate cicatricele. De cele mai multe ori, oamenii care se automutileaza o fac pentru a scapa de emotiile negative, arata majoritatea studiilor. Psihiatrul Florin Tudose spune ca automutilarea este o practica mai des intalnita la adolescenti si, mai ales, la cei teribilisti. Cu acest fenomen se confrunta si specialistii in psihiatrie din alte tari, unii facand cercetari sustinute privind cauzele acestor gesturi extreme, scrie Adevarul.
Din ce judete riscati sa luati „boala cu o mie de fete”. Muscatura de capusa provoaca in anumite cazuri o boala greu de depistat, ce poate afecta inima, ochii si poate paraliza fata. Judetele Sibiu, Botosani si Cluj gazduiesc adevarate focare de boala. Capusele pot fi purtatoare ale bacteriei „Borrelia Burgdorferi” si pot transmite omului boala Lyme, care, netratata la timp, afecteaza ochii, inima si sistemul nervos. Fiindca are simptome comune (astenie, stari de rau, cefalee sau febra), se confunda usor cu gripa si „scapa” inclusiv medicilor, mai ales dupa ce dispar semnele muscaturii, scrie EVZ.
De ce suntem mai scunzi decat stramosii nostri si de ce avem creierul mai mic. Chiar daca am reusit sa aterizam pe Luna, chiar daca am inventat iPhone-ul si am detonat bombe nucleare, cercetarorii de la Universitatea Cambridge ne atrag atentia ca nu ar trebui sa ne umflam atat de tare in pene. Din punct de vedere fizic stramosii nostri care vanau animale si dormeau in pesteri ne sunt net superiori. Cercetatorii de la prestigioasa universitate au declarat ca omul modern este cu circa 10% mai slab si mai scund decat stramosul sau. Ca si cum aceasta veste nu era una suficient de deprimanta, oamenii de stiinta au tinut sa precizeze ca si creierul nostru se micsoreaza continuu, scrie Adevarul.
Doctorul Google. 60% dintre oameni cauta pe internet remedii naturiste la afectiuni grave. Care dintre ele functioneaza. Deseori am fost tentati sa credem ca un ceai fierbinte ne va scapa de raceala sau ca iaurtul este ideal in tratarea infectiilor. Medicii citati de Huffington Post spun ca nu toate remediile naturale functioneaza, iar persoanele care apeleaza la aceste metode gasite pe diverse site-uri, bloguri sau forumuri isi pot agrava starea de sanatate. Medicii sunt ingrijorati de faptul ca tot mai multe persoane apeleaza la Internet pentru a gasi tratamente naturiste la afectiuni destul de grave. Un studiu de specialitate realizat in urma cu doi ani arata ca 61% dintre americani folosesc Internetul spre a cauta solutii pentru diverse probleme de sanatate, scrie Gandul.
Au fost descoperite genele din spatele migrenelor. Migrenele vor putea fi tratate mai usor de acum inainte. Cercetatorii au descoperit trei gene care provoaca migrenele. Una dintre ele este specifica femeilor, ceea ce explica de ce ele au un risc triplu sa sufere de migrene fata de barbati. Studiul este cel mai amplu de pana acum, fiind efectuat pe un esantion de 23.000 de oameni de catre cercetatorii de la Universitatea Harvard. Analizele genetice au relevat trei gene, responsabile in mod direct de aparitia migrenelor, care ar putea conduce la aparitia unor medicamente inovatoare ce tintesc cauzele exacte ale bolii, scrie EVZ.