Sari direct la conținut

Utile: Efectul socant pe care il poate avea consumul de aspirina; 12 trucuri pentru a avea un abdomen plat in 2013; Ne apropiem de momentul in care barbatii nu vor mai putea face copii; Sapte remedii pentru lipsa de concentrare

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ne apropiem de momentul in care barbatii nu vor mai putea face copii. Indiciu: se intampla ceva cu sperma lor. Din ce in ce mai multi barbati au probleme atunci cand incearca sa conceapa un copil, avertizeaza medicii. Calitatea spermei barbatilor scade cu aproximativ doua procente anual, aducandu-i tot mai aproape de infertilitate, arata un studiu recent realizat de cercetatorii Universitatii din Murcia, Spania. Potrivit acestora, in maximum cinci ani, conceptia ar putea deveni o problema chiar si pentru cei mai tineri dintre aspirantii la statutul de tatic. „Concentratia medie de spermatozoizi a scazut in ultimii zece ani de la 72 la 52 milioane per mililitru. Este doar o chestiune de timp pana cand vom atinge pragul de 40 de milioane per mililitru, dincolo de care infertilitatea devine un pericol real”, a explicat profesorul Jaime Mendiola, unul dintre coordonatorii studiului, scrie EVZ.

12 trucuri pentru a avea un abdomen plat in 2013. Daca incepi sa iei masuri de pe-acum, 2013 poate fi anul in care vei avea abdomenul plat mult dorit. Exercitiile fizice luna de luna, dar si cateva mici trucuri de la specialisti te vor ajuta sa elimini grasimea abdominala si sa-ti mentii silueta pe termen lung. Aici ai sugestii pentru fiecare luna a anului. Substantele din compozitia acestui fruct incetinesc digestia, astfel ca, daca il consumi la micul dejun, te vei simti satul mai mult timp. In plus, o jumatate de grepfrut aduce in corp nu mai putin de 64% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Alege fructele care par grele pentru dimensiunea lor. E vremea sa-ti intaresti muschii abdominali cu un exercitiu care aduce cu miscarile lui Spiderman. Din pozitia culcat, cu mainile la ceafa si genunchii flexati, du genunchiul stang in lateral, mentinand incordati muschii abdominali, apoi du-l spre cotul stang. Numara pana la 5, apoi revino in pozitia initiala. Dupa 20 de repetari, realizate lent, cu muschii in permanenta incordati, schimba partea. Pentru rezultate notabile in scurt timp, este important ca aceste exercitii sa fie insotite de un program cardio (alergare pe banda sau pe loc, jogging). Apoi, ridica ambii genunchi la 90 de grade si du-le intr-o parte, apoi in cealalta, tot cate 20 de repetari, anunta Adevarul.

Efectul socant pe care il poate avea consumul de aspirina. Persoanele care sufera de afectiuni cardiace sau care consuma aspirina in mod regulat, timp de mai multi ani, sunt mult mai predispuse sa dezvolte o forma de orbire, potrivit unui studiu publicat de revista JAMA Internal Medicine si citat de bbc.co.uk, potrivit Mediafax. Studiul, la care au participat 2.389 de persoane, a demonstrat ca, prin folosirea indelungata a aspirinei, se pot produce leziuni ale retinei, ajungandu-se ca, in cele din urma, vederea pacientului sa fie obstructionata. Printre factorii de risc care duc la orbirea partiala sau temporara se afla varsta, fumatul si ereditatea. In ceea ce priveste aspirina, este bine stiut ca aceasta poate promova hemoragii interne si acesta este motivul pentru care cercetatorii considera ca „ar trebui luata in calcul si varianta ca aspirina poate determina afectarea vederii”, informeaza Romania Libera.

Sapte remedii pentru lipsa de concentrare. Stresul, alimentatia nesanatoasa, sau somnul insuficient pot perturba capacitatea intelectuala ducand la lipsa de concentrare. Una din cauzele acestei probleme, de care se plang adesea chiar si persoanele foarte tinere, ar putea sa fie o alimentatie nesanatoasa. Creierul are nevoie de lecitina, acizi grasi, vitaminele din grupul B, fier, calciu si magneziu. Iar alimentele din care poti sa iei aceste substante nutritive sunt: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale, ciupercile, produse lactate, mazarea, carnea de curcan si de vita, ficatul, semintele de floarea-soarelui, de susan, alunele de pamant, fisticul, migdalele, scrie Libertatea.

Mai nervosi, mai obositi si mai grasi de la „glanda”. Tiroida, glanda de mici dimensiuni situata la baza gatului, secreta doua tipuri de hormoni care controleaza practic intregul corp: regleaza temperatura interna, metabolismul caloriilor, ritmul cardiac, digestia, actioneaza asupra sistemului nervos si ginecologic si mentine sanatatea pielii, unghiilor si a parului. Din cauza fluctuatiilor hormonale, femeile sunt mai predispuse decat barbatii la astfel de tulburari ale glandei, care pot aparea la pubertate, in timpul sarcinii sau dupa 50 de ani. Cele mai cunoscute afectiuni sunt hipertiroidismul – atunci cand glanda e prea activa si secreta mai multi hormoni decat e nevoie si hipotiroidismul atunci cand secretia de hormoni tiroidieni e sub limita normala. Scaderea brusca si inexplicabila in greutate, starile de nervozitate, diareea, ritmul cardiac rapid si tulburarile menstruale sunt principalele simptome ale hipertiroidismului. Tratamentul se bazeaza pe medicamente antitiroidiene, care sa scada productia de hormoni, anunta EVZ.

Asa scapi de durerile de spondiloza! Uzura articulatiilor si a discurilor dintre vertebre, iata principala cauza a spondilozei cervicale care iti provoaca dureri si ameteli. Odata aparute, exista cai prin care poti sa le indepartezi, dar numai dupa ce ai cerut si sfatul unui reumatolog. Pentru o perioada scurta de timp, analgezicele sau antiinflamatoarele care contin ibuprofen au un efect benefic, reusind sa indeparteze durerea, dar nu si cauza aparitiei lor. Din pacate, creaza multe probleme celor care sufera de boli gastrice si trebuie luate impreuna cu medicamente care actioneaza ca pansamente gastrice. Ia medicamente numai la recomandarea medicului si nu mai mult de doua saptamani! Prin tonifierea si decontractarea muschilor din jurul zonei dureroase, scade si suferinta, iar miscarile pot fi facute cu mai multa usurinta. Prin fizioterapie si prin masaj terapeutic au aceste beneficii. 12 sedinte de fizioterapie facute de doua ori pe an, la interval de sase luni, iti confera acea relaxare de care are nevoie zona dureroasa, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro