Sari direct la conținut

Utile: Grasimile din prajituri dau depresii; Un sfert din populatia Romaniei sufera de obezitate; Fructele de padure scad riscul de Parkinson

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Grasimile din prajituri dau depresii. Produsele de cofetarie, patiserie, dar si carnea de vita ori carnea de porc grasa cresc riscul depresiei din cauza continutului de grasimi. Dulciurile, lactatele si anumite tipuri de carne predispun la depresie din cauza continutului de grasimi trans, arata un studiu realizat de cercetatori spanioli timp de sase ani, pe 12.000 de persoane. „Nu ne asteptam sa descoperim o legatura atat de pronuntata intre consumul de grasimi trans si predispozitia la depresie”, declara autorul studiului, Miguel Martinez-Gonzalez de la Departamentul de Medicina Preventiva si Sanatate Publica din cadrul Universitatii Navarra – Pamplona din Spania, scrie EVZ.​

Fructele de padure scad riscul de Parkinson. Fructele bogate in antocianina (un antioxidant care se gaseste in mere, citrice si fructe salbatice) previn Parkinsonul, arata un studiu al Scolii de Sanatate Publica din Boston (Statele Unite). Studiul, care a inclus peste 129.000 de subiecti, s-a desfasurat pe o perioada de 20 de ani si a aratat ca barbatii si femeile care au consumat fructe de padure au sanse cu 25% mai mari sa scape de Parkinson. In cadrul studiului, a fost testat si efectul unor bauturi bogate in antocianina (cum ar fi ceaiul, vinul rosu si sucul de portocale). Rezultatul: barbatii care le-au consumat au fost cu 35% mai putin expusi bolii decat cei care nu le-au baut. In schimb, la femei nu s-au observat diferente notabile. Dr. Xiang Gao de la Scoala din Boston recunoaste ca nu stie de ce apar diferente pe sexe in cazul bauturilor si sustine ca e nevoie de alte studii, anunta Gandul.

Un sfert din populatia Romaniei sufera de obezitate. Afla ce alimente te ingrasa! Daca pana acum cativa ani eram codasii Europei la capitolul obezitate, in prezent lucrurile s-au schimbat drastic. Statisticile Institutului de Endocrinologie C.I. Parhon realizate recent atrag atentia ca un sfert din populatia Romaniei sufera de obezitate si ca ne aflam in topul celor mai grasi oameni de pe continent. Medicul nutritionist Lygia Alexandrescu ne arata care sunt alimentele care ne fac sa luam rapid in greutate. Un adult trebuie sa consume, zilnic, intre 2.000 si 2.500 de calorii. Cei care nu tin cont de acest aport caloric risca, pe langa cresterea in greutate, sa se imbolnaveasca grav, informeaza Libertatea.

Cand duci copilul la psiholog. Daca refuza sa mai mearga la scoala, se cearta cu parintii, plange des, minte, fura si se refugiaza in calculator sau in gasti dubioase e randul psihologului sa intervina. Daca micutul activ si vesel de ieri devine retras si tacut, daca scolarul eminent de ieri refuza astazi cu inversunare sa mearga la scoala, daca sufera, devine nervos si plange din orice, daca parintii nu se mai inteleg cu el e cazul sa stea de vorba cu un psiholog. Si daca micutul se ataseaza excesiv de un adult, un prieten ori de calculator trebuie sa se intervina. De vina pentru manifestari pot fi presiunile din familie sau de la scoala, hiperbolizate de mintea copiilor, ori dragostea sufocanta a parintilor, scrie EVZ.

Avocado reda elasticitatea pielii. Avocado este una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase atat pentru buna functionare a organismului, cat si pentru stralucirea pielii, spun specialistii in dermatologie. Potrivit acestora, nivelul ridicat de grasimi mononesaturate din acest fruct protejeaza celulele pielii si previne formarea ridurilor. „Asemenea acizilor grasi, grasimile mononesaturate sunt incorporate in peretii celulelor, facandu-le mai puternice”, spune dr. Joshua Zeichner, medic dermatolog. Specialistul precizeaza ca persoanele care au o dieta bogata in grasimi „bune” au mai putine riduri, pielea este mult mai elastica si hidratata, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro