Sari direct la conținut

Utile: Lectura de la varste fragede le aprinde imaginatia copiilor; Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa scapi de mahmureala din prima zi a noului an; Blondele castiga mai mult decat brunetele

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Lectura de la varste fragede le aprinde imaginatia copiilor. Aventurile spectaculoase ale personajelor si povestile cu o mare incarcatura emotionala le dezvolta empatia celor mici si le contureaza granita real-fantastic. Chiar daca toti parintii cunosc beneficiile incontestabile ale lecturii, putini reusesc sa-i faca pe cei mici sa renunte la calculator si la jocurile video in favoarea unei carti macar pentru o jumatate de ora pe zi. Se lovesc de aceasta problema frustranta in special parintii cu copii de varsta scolara, pentru care lectura, chiar si cea ceruta la scoala, este un chin. Cand copiii nu au reusit sa prinda gustul lecturii la varste mici, sansele pentru o pasiune subita pentru carti sunt reduse. Iar un copil care nu vede ca, la randul lui, si parintele citeste, va descoperi mai greu fascinatia ascunsa intre copertile unei carti, scrie EVZ.

Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa scapi de mahmureala din prima zi a noului an. Meniul de la masa de Revelion poate influenta intensitatea starii de mahmureala de a doua zi, anumite alimente eliminand aceste neplaceri, potrivit nutritionistilor britanici. Potrivit nutritionistilor britanici, alegerea unor anumite alimente la masa din seara de Revelion sau chiar la pranzul din 31 decembrie poate diminua efectele alcooluilui, resimtite in dimineata primei zile a noului an. „Fasolea, avocado si cerealele elibereaza energia treptat, asa ca, daca mananci asa ceva inainte sa ajungi la o petrecere, cu siguranta nu vei fi infometat”, a declarat nutritionistul Azmina Govindji. Aceste alimente „te fac sa nu resimti imediat efectele alcoolului si nu o sa simti nevoia sa bei inca un pahar atat de repede”, a mai spus ea. De asemenea, un alt adjuvant in prevenirea starii de mahmureala este sucul de mere, care mentine organismul hidratat si este bogat in vitamina C. Un alt fel de mancare recomandat de nutritionisti inainte de a ajunge la petrecerea de Revelion este cotletul de miel cu cartofi la cuptor, anunta Gandul.

Blondele castiga mai mult decat brunetele. In ciuda reputatiei pe care o au, fetele cu parul blond castiga mai multi bani pe an decat brunetele sau roscatele. Totusi, cele mai multe blonde cred ca nu sunt luate in serios la serviciu. Studiul a analizat mai multe aspecte legate de atitudinile la locul de munca fata de femei in functie de culoarea parului. Rezultatele au aratat ca roscatele isi schimba locul de munca in mod regulat, fiind mereu in cautarea unor salarii, functii si conditii de munca mai bune. Prin contrast, brunetele stau mai mult timp in acelasi loc de munca, in speranta ca vor urca pe scara ierarhica. De asemenea, pentru brunete, pachetul salarial este cel mai important la un job. Cercetarea a mai aratat ca blondele isi doresc mai mult sa le fie recunoscute meritele de catre colegii de munca, fata de brunete si de roscate, care nu au nevoie de aprecierea celor din jur. Chiar daca blondele au venituri mai mari, brunetele sunt cele care isi petrec mai mult timp la serviciu, informeaza Adevarul.

Alimente care diminueaza efectele alcoolului. Meniul de la masa de Revelion poate influenta intensitatea starii de mahmureala de a doua zi, anumite alimente eliminand aceaste neplaceri, potrivit nutritionistilor britanici. „Fasolea, avocado si cerealele elibereaza energia treptat, asa ca, daca mananci asa ceva inainte sa ajungi la o petrecere, cu siguranta nu vei fi infomentat. Aceste alimente te fac sa nu resimti imediat efectele alcoolului si nu o sa simti nevoia sa bei inca un pahar atat de repede”, a declarat nutiritionistul Azmina Govindji. De asemenea, un alt adjuvant in prevenirea starii de mahmureala este sucul de mere. O chifla facuta din faina integrala, in care se pune somon afumat, branza grasa si rosii este o alta varianta de meniu echilibrat. Urmat de o banana si de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat inainte de petreceri, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro