Sari direct la conținut

Utile: O substanță din produsele de igienă poate crește rezistența la antibiotice; Unde poți să fugi dacă se mai întâmplă un dezastru nuclear ca la Cernobîl; Criză de bilă? Iată ce e bine de făcut!

HotNews.ro
utile, Foto: Hotnews
utile, Foto: Hotnews

O substanță din produsele de igienă poate crește rezistența la antibiotice. Pasta de dinți și săpunul pot fi cauza ascunsă a rezistenței la antibiotice, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia. Un ingredient din compoziția acestora, triclosanul, care se regăsește în cel puțin 2000 de produse destinate igienei corporale, ar duce la răspândirea și accentuarea rezistenței la antibiotice, spun oamenii de știință, potrivitUnica.

Unde poți să fugi dacă se mai întâmplă un dezastru nuclear ca la Cernobîl.Una dintre zonele în care inteligența artificială chiar reușește să exceleze este elaborarea scenariilor care au un număr complex de variabile. Asta își propune să facă și un sistem AI dezvoltat de japonezi: să detecteze modul în care radiațiile se răspândesc după un accident la o centrală nucleară. Sistemul promite să ne arate mai precis ca oricând care sunt punctele cele mai sigure (dar și cele mai periculoase), după un astfel de incident, potrivitPlaytech.

Cât este de grav deficitul de magneziu și care sunt simptomele acestei carențe. Medicul specialist Gina Keatley afirmă că o femeie trebuie să aibă zilnic un aport de 310-360 miligrame, iar un bărbat 400-420 de miligrame. Oamenii neglijează această carență, dar o resimt în stările de zi cu zi. Pe lângă suplimentele sintetice, doza de magneziu o poți lua din legumele verzi, nuci și semințe, avocado, banane, iaurt și ciocolată neagră, de calitate. Foarte important este să consultați un medic, dacă vă confruntați cu aceste simptome și să încercați să aveți mare grijă la alimentație, potrivitDoctorul zilei.

Criză de bilă? Iată ce e bine de făcut! Vezicula biliară, cunoscută ca fierea sau colecistul, este un organ în formă de pară, care este legat de ficat. Rolul ei este de a colecta secreţia externă hepatică, în urma procesului de digestie. Criza biliară se manifestă ca o tulburare funcţională sau de golire a veziculei. Cele mai frecvente simptome sunt durerile acute în partea dreaptă, starea de greaţă şi balonările. De obicei, cu problemele bilei se întâlnesc gurmanzii. Mâncărurile grase, rântaşurile, alcoolul sunt principalele cauze care declanşează crizele de bilă, potrivitClick.

Cum îţi dai seama că eşti deshidratat. Gura uscată este un mod prin care corpul tău îţi spune că este deshidratat, deoarece producţia de salivă scade atunci când cantitatea totală de lichide din organism scade. Un alt lucru pe care îl vei observa în acest caz poate fi şi respiraţia urât mirositoare. Din fericire, acest lucru semnalează o deshidratare uşoară, aşa că ţine mereu pe lângă tine o sticlă cu apă şi nu uita să bei din ea regulat, chiar dacă nu ţi-e sete, potrivitCSID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro