Utile: Patul nefacut te scapa de astm!; Carnea rosie bine facuta creste riscul de cancer de prostata; Marul, un medicament pentru orice varsta
Trei ceaiuri de plante care alunga raceala. Racela de sezon vine la pachet cu simptome suparatoare, printre care tusea, raguseala sau migrena. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt ceaiurile din plante. Iata care sunt cele mai potrivite infuzii. Se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 5 minute, se beau 2 cani pe zi, se consuma cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, pana la disparitia raguselii. Ceaiul de patlagina este potrivit pentru persoanele care tusesc. Preparati o infuzie din 250 ml apa clocotita la care se adauga 5g de planta uscata, maruntita. Continuarea in Click.
In post, consumati lapte vegetal. Soia este cea mai bogata sursa vegetala de proteine de calitate superioara, avand o valoare biologica comparabila cu proteinele din albusul de ou sau din lapte, iar, in plus, mai contine si lipide. Boabele de soia seamana ca forma cu cele de fasole si sunt, in general, galben-aurii, dar exista si varietati de culoare neagra, verde sau rosie. Proteinele din acest aliment contin toti aminoacizii esentiali in proportii optime. Mai exact, sunt acei aminoacizi pe care organismul uman nu-i poate produce, dar de care are absoluta nevoie. De asemenea, soia constituie o sursa importanta de fibre alimentare, saruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fier) si vitamine (A, B1, B6, D, E), acid folic, inclusiv acizi grasi polinesaturati omega- 3, informeaza Libertatea.
Patul nefacut te scapa de astm! Stiai ca un pat nestrans, cosmarul majoritatii femeilor, este benefic pentru sanatate? Cercetatorii de la Univeristatea Kingston, din Marea Britanie, spun ca alergenii nu pot supravietui daca asternuturile, care sunt un pic umede si calde dimineata, sunt lasate neimpaturite. Daca le strangi, creezi un mediu propice pentru acarieni, care se vor dezvolta in voie. Iar seara, cand mergi la culcare, risti sa te alegi cu o alergie sau o criza de astm. Integral in Click.
Carnea rosie bine facuta creste riscul de cancer de prostata. Examinarea obiceiurilor alimentare a peste 1000 de barbati a dus la gasirea unei legaturi intre carnea rosie bine facuta (uscata) si cea mai grava forma a cancerului de prostata, informeaza dailymail.co.uk. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, si hambrugerii se afla printre cele mai periculoase mancaruri care pot dubla riscul de a dezvolta o forma agresiva a bolii. Studii anterioare ce aveau in vedere legatura dintre carnea rosie si cancerul de prostata au avut rezultate neconcludente. Acest lucru, spun specialistii, poate fi datorat faptului ca nu au fost separate tipul comun de cancer si forma lui cea mai agresiva si ca nu s-au concentrat asupra gatitului la temperaturi ridicate, scrie EVZ.
Marul, un medicament pentru orice varsta. Proverbul: „Un mar pe zi poate tine la distanta medicul de casa” este valabil daca deliciosul fruct este mancat cu coaja cu tot, spun oamenii de stiinta de la Universitatea americana din Iowa (SUA). Specialistii prestigioasei institutii precizeaza ca stratul de substante chimice, aplicat pe coaja fructului sub forma de ceara, are rolul sa-i prelungeasca viata in timpul depozitarii. Totusi, unii consumatori prefera sa manance marul fara coaja, iar obiceiul acesta reduce o buna parte din beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului. Integral in Click.