Sari direct la conținut

Utile: Sapte lucruri care iti pot transforma casnicia armonioasa intr-una de cosmar; Ce infectii digestive devin rezistente la tratament; Cele mai frecvente dureri si remediile lor naturiste; Femeile, mai galagioase decat barbatii in timpul partidelor de sex

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Sapte lucruri care iti pot transforma casnicia armonioasa intr-una de cosmar. Indiferent de cata dragoste si intelegere exista intre doi parteneri, sunt lucruri care scapa de sub control si care transforma relatia dintr-una linistita intr-un calvar. Sa-ti judeci partenerul. Sa iei la puricat orice face partenerul devine, la un moment dat, un lucru de nesuportat. Nu te juca cu toleranta lui – s-ar putea sa nu-i mai convina dintr-odata sa te plangi incontinuu de tot ce face. Problemele emotionale nerezolvate. Daca vii intr-o casnicie cu traume emotionale din trecut, din copilarie sau din fostele relatii, s-ar putea sa nu mearga. Oricat incerci sa le ascunzi, ele trebuie rezolvate cu ajutorul unui specialist. Criticile constante. Daca iti petreci mai mult cautandu-i defecte decat calitati, e cazul sa-ti dai seama ca tu ai o problema, nu el. Sa fii secretoasa. O mare importanta o dam, atunci cand ne casatorim, increderii intre parteneri. Daca alegi sa ascunzi anumite lucruri din trecut sotului tau, nu miza pe faptul ca nu va afla niciodata. In al doilea rand, sa-i ascunzi lucruri legate de bani sau de cariera ta va poate distruge relatia, scrie EVZ.

Ce infectii digestive devin rezistente la tratament. Aproape jumatate din microbii apartinand unei specii de Campylobacter si 80% din alta specie au devenit rezistenti la antibioticele obisnuite, avertizeaza specialistii francezi din cadrul Institutului de Supraveghere Sanitara. Campylobacter este o bacterie care provoaca adesea toxiinfectii alimentare, ce se manifesta, in cele mai multe cazuri, prin crampe abdominale, insotite de diaree si de febra, simptome ce apar la aproximativ doua-cinci zile de la infectare. In unele situatii pot aparea scaunele cu sange, greata si starile de voma, dar aceste manifestari nu dureaza, de regula, mai mult de o saptamana. Totusi, la persoanele cu un sistem imunitar slabit (varstnice, cu boli care afecteaza sistemul imunitar sau care au suferit recent o interventie chirurgicala), infectia se poate raspandi in sange daca nu este tratata corespunzator si poate pune in pericol viata. Exista mai multe specii de Campylobacter, unele dintre ele inofensive, fiindca se regasesc in organismul uman in mod normal, altele infectioase, anunta Adevarul.

Fructele „tineretii fara batranete”. Vezi care sunt! Sunt foarte apreciate la nivel mondial si, de o buna bucata de vreme, au inceput sa devina cunoscute si pe piata din Romania. Goji, noni sau pomelo sunt fructe exceptionale ca si continut, cu un efect deosebit asupra sanatatii, pe care ti le recomandam sa le incerci. Este cel mai mare fruct dintre citrice si are gustul ca al unui grepfrut dulce. Pomelo este apreciat ca fiind un adevarat complex natural, datorita continutului sau de provitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B9, C, acid folic, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu si fier). Un sfert de pomelo, deci aproximativ 150 g, are 60 de calorii si asigura necesarul zilnic de vitamina C. Acest fruct are efect antioxidant, reprezinta un stimulator digestiv ideal, ajuta la tratarea obezitatii si poate fi consumat in cazurile de raceala si gripa. De asemenea, regleaza nivelul colesterolului si ajuta aparatul circulator, informeaza Unica.ro.

Cum prevenim nasterile premature. Anual, in lume se nasc prematur circa 15 milioane de copii, mai mult de unul la 10 nasteri. Dintre acestia, peste un mi-lion mor la scurt timp dupa nastere, in timp ce multi altii sunt diagnosticati cu dizabilitati fizice, neurologice sau educationale pe termen lung. Rata mortalitatii infantile in Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, de la 8.471 de decese in 1990, la 2.250 in 2009 si respectiv 2.078 in 2010. Nivelul din 2010 este cu mai mult de doua treimi mai mic decat in 1990. Cu toate acestea, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9,8 la 1.000 de copii nascuti vii in 2010, conform Institutului National de Statistica. Cel mai mare numar de decese in randul copiilor se inregistreaza la nou-nascuti. Printre cauzele directe ale mortalitatii copilului imediat dupa nastere se numara prematuritatea, lipsa de ingrijire medicala a sarcinii, accesul redus al gravidei la informatii si control de specialitate, afectiuni ale nou-nascutului care ar putea fi tratate, cum sunt bolile respiratorii sau chiar diareea. Mortalitatea perinatala este influentata, de asemenea, de anomaliile congenitale si de greutatea mica la nastere, nou-nascutii cu o greutate mai mica de 2.500 de grame prezentand un risc mai mare de deces, scrie Romania Libera.

Cele mai frecvente dureri si remediile lor naturiste. Durerile de spate, de cap si cele reumatismale sunt cele mai frecvente, dar si unele dintre cele mai nesuferite! Din fericire, medicina naturista are pentru fiecare un remediu excelent. Sa facem un tur de orizont! Acupunctura actioneaza imediat, calmand suferinta. De ce? Intepaturile acelor stimuleaza producerea de endorfine, substante cu proprietati calmante. Efectele acupuncturii asupra durerilor cronice sunt superioare oricaror alte tratamente. Cum decurge? Prima sedinta include stabilirea unui diagnostic. De unde vine durerea de spate? Este o contractura, un traumatism sau o problema intestinala care are efecte asupra coloanei vertebrale ? O radiografie poate aduce date suplimentare. Dupa aceea se trece la tratamentul propriu-zis, pentru a stimula circulatia sangelui, pentru a inlatura stresul, pentru a relaxa intestinele si a elibera „energia rinichiilor”, anunta Libertatea.

Femeile, mai galagioase decat barbatii in timpul partidelor de sex. S-a hotarat! Pe terenul de tenis si in timpul partidelor de sex femeile fac cea mai mare galagie. Maria Sharapova, celebra tenismena rusa, e deja cunoscuta ca fiind cea mai galagioasa sportiva. In timpul unui meci, a depasit „recordul” de 100 de decibeli al Serenei Williams, stiuta si ea ca tipa mult mai tare decat colegii barbati din tenis. Dar nu numai pe terenul de tenis femeile se exteriorizeaza in acest fel. Intr-un sondaj in care au fost chestionate 1171 persoane (566 de femei si 605 barbati), 94% dintre femei au recunoscut ca fac mai mult zgomot in timpul partidelor de sex decat partenerii lor. De partea cealalta, 70% dintre barbati au admis ca iubitele lor sunt mai galagioase. Sexologul Tracey Cox, citat de jurnalistii britanici de la „The Daily Mail”, a declarat ca nu exista un studiu stiintific care sa arate de ce femeile fac zgomot mai mult in timpul partidelor de sex decat barbatii, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro