Sari direct la conținut

Utile: Studiu: O bere pe zi stimuleaza fertilitatea masculina; Greseli periculoase din bucatarie. Cum iti otravesti mancarea fara sa-ti dai seama; Deficitul unei vitamine esentiale cauzeaza cancer

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

​De ce nu e sanatos sa bei vin fiert? Frank Cooper, un nutritionist celebru din Austalia care a analizat podgoriile din toata lumea, a ajuns la concluzia ca in cele mai multe vinuri exista substante extrem de nocive care, incalzite, ne pot imbolnavi grav. Cooper spune ca multi oameni au alergie la vin, dar nici macar nu banuiesc. Simptomele sunt durerile de cap, sinusurile infundate etc. Si restul populatiei are de suferit din cauza chimicalelor permise de lege in fabricarea vinului si care includ pesticide, ierbicide si sulfati. In plus, acesta atrage atentia aupra faptului ca strugurii din care se face vinul nu sunt niciodata spalati. Dioxidul de sulf, arata nutritionistul, este de departe cea mai nociva substanta care ajunge in vin. Studiile au demonstrat ca provoaca alergii, mai ales atunci cand licoarea este incalzita, asa cum obisnuiesc sa faca romanii cand se raceste afara, scrieDoctorulZilei.ro.

Deficitul unei vitamine esentiale cauzeaza cancer. Avem nevoie de vitamine si de substante nutritive pentru a fi sanatoase. Specialistii au ajuns la concluzia ca exista o vitamina care ne apara de cancer si de multe alte boli. Cercetatorii spun ca exista aproximativ 30.000 de gene in corpul nostru si ca vitamina D poate influenta aproximativ 3.000 dintre ele. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta are un impact pozitiv asupra multor afectiuni, de la cancer pana la autism si boli de inima. Singura problema este ca vitamina D lipseste din organismul multora dintre noi. Potrivit unui studiu realizat de Dr. William Grant, om de stiinta, aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer – care se ridica la doua milioane in intreaga lume si 200.000 in Statele Unite ale Americii – ar putea fi prevenite in fiecare an daca am avea in organism suficienta vitamina D, anuntaAdevarul.

Alimente care iti intaresc ficatul. Ficatul indeplineste peste 500 de functii ce asigura echilibrul organismului tau, asa ca acorda-i o atentie deosebita. Pe langa faptul ca trebuie sa eviti mancarurile grase sau procesate, poti introduce in dieta ta alimente care il intaresc. Papadia nu este doar o planta, ci si un aliment foarte bun si un medicament natural puternic. Contine, pe langa clorofila, compusi amari, care ajuta la curatarea ficatului. Ai grija, insa, sa consumi plante tinere, pentru ca cele batrane sunt foarte amare. O poti adauga in mancaruri gatite, sucuri sau salate. Cercetarile au aratat ca avocado creste absorbtia de nutrienti din alte alimente, mai ales din carotenoide. Avocado contine un tip de grasime care se gaseste, de obicei, in fructe de mare si reduce inflamatia din organism. Asta inseamna ca are numeroase beneficii asupra ficatului, informeazaLibertatea.

Greseli periculoase din bucatarie. Cum iti otravesti mancarea fara sa-ti dai seama. Medicii va recomanda sa evitati sa gatiti alimente in folie sau vase de aluminiu, dar si sa le depozitati in ele. Caserolele din plastic in schimb sunt total contraindicate pentru incalzirea sau prepararea mancarii la microunde. Staniolul contine ioni toxici din aluminiu care aduc un lant de probleme, de la cancer la osteoporoza, iar controversata substanta Bisfenol A din unele caserole poate afecta fertilitatea, in special in cazul barbatilor. La microunde, substanta toxica trece mai usor in mancare. Pe cat este de nociv, pe atat este de „prezent” in casa noastra: in alimente, in staniolul in care impachetam sandviciurile, in vasele de gatit si tacamuri, in antiperspirante, chiar si in unele medicamente. Si apa contine aluminiu, dar sub forma de saruri, fiind singura situatie cand nu este nociv, scrieDoctorulZilei.ro.

Studiu: O bere pe zi stimuleaza fertilitatea masculina. O bere pe zi poate duce la dublarea fertilitatii masculine, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Massachusetts General Hospital din Boston. Totodata, consumul excesiv de cafea poate duce la diminuarea sanselor unui cuplu de a avea copii, potrivit „Daily Mail”. La studiul americanilor au fost monitorizati 105 barbati ale caror partenere au recurs la fecundarea in vitro. De asemenea, partenerii aveau varsta medie de 37 de ani. In ceea ce priveste consumul de alcool, acestia bautori moderati, potrivit chestionarelor completate de barbatii in cauza. Cercetatorul Allan Pacey de la Universitatea din Sheffeld a precizat la randul sau ca exista sansa ca un consum moderat al berii sa stimuleze fertilitatea: „Consumul moderat de bauturi poate fi benefic cuplurilor care incearca sa faca un copil in mod natural sau prin fecundare in vitro, deoarece ajuta la reducerea stresului”, a declarat Pacey citata de „Daily Mail”, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro